Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Mevsimlik Tarım İşçilerinin SGK Kapsamına Alınması Talebine İlişkin Soru Önergesi

Tarımsal faaliyetlerde iş ve işçi bulma sorumluluğu İŞKUR'un görevleri kapsamındadır.

İŞKUR, işgücü piyasasında hem iş arayanların hem de eleman istihdam etmek isteyen işletmelerin başvuruları üzerine gerekli koordinasyon ve istihdam olanaklarını sağlamak ile yükümlü kamu kurumudur.

İŞKUR, işe yerleştirme faaliyetinin yanı sıra mesleki nitelik kazandırmak, mesleğe yöneltme, iş ve meslek danışmanlığı, işbaşında eğitim, iş kurmaya destek ve yardım sağlamak gibi birçok faaliyeti de birlikte yürütmektedir.

Bu bağlamda;

1- İŞKUR bünyesinde, mevsimlik tarım işçileri için mevsimlik tarım işgücü ofisi kurulmuş mudur?

2- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevsimlik gezici tarım işçilerine özgü çalışan sigortası oluşturmuş mudur?

3- Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞKUR tarafından kayıt altına alınarak sosyal güvenceye kavuşturulması için bir çalışmanız var mıdır?

4- Mevsimlik tarım işçilerine ürüne göre bakım ve hasat işçiliği konusunda mesleki nitelik kazandırmak için İŞKUR tarafından eğitimler düzenlenmekte midir?

5- Düzenlenmekte ise bugüne kadar kaç kişiye bakım ve hasat işçiliği sertifikası verilmiştir.

6- Mevsimlik tarım işçilerine yapılan işin riskleri belirlenerek iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirme yapılmakta mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.