Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Yakın Zaman Tarihimizin En Yüksek Asgari Ücret Oranları Belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''HAK-İŞ çalışma hayatımızda konfederasyon olarak sadece bir anlayışı değil, aynı zamanda çalışma hukuku içerisinde emeğin hakkını koruyan, emeğin toplumsal gelişimine katkı yapan bir sivil kuruluş olarak da tarihi bir öneme sahiptir. İşçi konfederasyonları arasında çok farklı yaklaşımların bulunması işin tabiatı gereğidir. Emeğin devletle, çalışma hayatıyla olan sorunlarına, sermayeyle olan ilişkilerine her farklı bakış açısı farklı felsefe, farklı cevaplar vermektedir.

Özellikle devlet ve sermaye arasındaki ilişkilerdeki farklı talepleriyle çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini biliyoruz. Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluş düzeyinde de temsil edilmesidir. HAK-İŞ bunu layıkıyla kendi perspektifi içerisinde gerçekleştiren bir kuruluştur. Bu bakımdan da biz toplu sözleşme sürecinde de farklı süreçlerde de iş kolları bazında da her konuda sorunları birlikte ele aldık.

Yakın zaman tarihimizin en yüksek asgari ücret oranları belirlendi. Orada tarihi bir başarıyı yakaladık. Asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerden de vergi alınmaması konusu ilk defa mevzuatımıza girdi. Bu bizim için çok büyük bir değişimdi. Belki asgari ücret miktarındaki vergi dışı kalması bizim açımızdan çok yüksek olmamakla beraber bir anlayışı yansıttık orada.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.