Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Emekli Maaşı Zammı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ''Bir plan ve program dahilinde başta 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin olmak üzere 2028 yılı sonuna kadar, Cumhurbaşkanımız ve kabine üyeleriyle eser ve hizmet siyasetine durmak yok yola devam diyerek yola devam edeceğiz. Bitlis'imizde 13 belediyede şampiyon olmak istiyoruz. 81 vilayette 85 milyon insanımızın tamamının duasını alacak eser ve hizmet siyasetiyle 31 Mart 2024'te bütün illerde teşkilatlarımız marifetiyle vatandaşlarımızla bir arada olacağız ve en güzel neticeleri beraber alacağız.

Muazzam ekonomik kalkınmayla, adaleti ve hakkaniyeti önceleyerek doğudan batıya, kuzeyden güneye her bir insanımıza dokunarak, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere sessiz devrimleri gerçekleştirerek ve 'Dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mutlaka mümkündür.' mottosuyla bugünlere geldi. Kimileri ABD'ye gidiyor orada kendilerine hamburger yedirilip, ayar verilip gönderiliyor, kimileri de dünyaya ayar vermeye, bütün insanlığın, mazlum ve mağdur dünyanın sesi olmaya, 85 milyon insanımızla, İslam dünyasıyla Türk, Kürt ve Arap tüm topluluklarla kucaklaşarak güzel hedeflere dönük bir iradenin tecellisi olarak yol yürüyor.

Özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tahıl koridorlarında yaşanan tıkanıklık Türkiye ve dünyada dalgalanmalara vesile oldu ancak Türkiye dış politikada öyle bir denge gözetti ki hem Rusya hem de Ukrayna ile görüşebilen bir ülke olarak, bütün insanlığın açlıktan inim inim inlemesinin önüne geçecek tahıl koridoru krizini aşan bir politika izledi. Türkiye bu yaşamış olduğu enflasyonist baskıyı ve ekonomik birtakım dalgalanmaların olumsuz yansımalarını orta vadeli programla aşacaktır. Başta emeklilerimiz olmak üzere toplumumuzun bütün kesimlerine de bu konuda yakın zaman dilimi içinde olumlu dokunuşlarda bulunacağız. 2024'e alım gücü daha da artırmış olarak girmiş olacağız. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yaptıklarımızın teminatıdır.

Dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanımızın imzaladığı ikili anlaşmalar başta bölgemiz olmak üzere bütün Türkiye'ye çok daha büyük hamleler yapma imkanı sağlayacak. Allah'ın izniyle Türkiyesiz denklem kurulamayan bir dünyaya doğru hızla ilerliyoruz. Dolayısıyla Türkiye 20 yılda ortaya koyduğu bu alt yapıyla Karabağ, Libya, Karadeniz ve Akdeniz'de 85 milyon insanın tamamının haklarını önceleyerek ortaya koyduğu dış politikayla başı dik, itibarlı, onurlu, umut vadeden ve parlayan bir yıldız olarak yerini alıyor. Birleşmiş Milletlerin karşısında bulunan Türkevi'nde 40'a yakın ülkenin adeta mini bir Birleşmiş Milletler Teşkilatı toplantısının icra edilmesi, bütün ikili ve çoklu ilişkiler bakımından Türkiye'nin nasıl bir cazibe merkezi olduğunu, Türkiye Yüzyılı mottosunun bütün insanımız için nasıl büyük bir umut ortaya koyduğunu en somut şekliyle hem bize hem de bütün dünyaya ispat etmiştir.

Enerjide milli bağımsızlığımızı temin edecek noktaya doğru ilerliyoruz. Cari açığımızın en önemli sebebi tamamen dışarıya bağlı olduğumuz doğal gaz ve petroldür. Karadeniz'de bulduğumuz 710 milyar metreküp gazın Bitlis dahil olmak üzere 81 ilimize intikali ve bağlanması, Kato ve Cudi'de bulduğumuz kalitesi ve gravitesi yüksek 100 bin varili aşan günlük kapasiteli petrol. Bunların bir an evvel sisteme entegresiyle bütün vilayetlerimizde kendi doğal gaz ve petrolümüzün kullanılmasıyla milyarlarca liramız dışarıya gitmeyecek, cebimizde kalacak. Bu çiftçimize, işçimize ve emeklimize refah artışı olarak yansıyacak. Bunun için orta vadeli programın sonunda tek rakamlı enflasyonu ve kişi başına 14-15 bin dolar gelir seviyesini hep birlikte kenetlenerek, durmadan ve yorulmadan çalışarak gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar bütün krizlerin nasıl üstesinden geldiysek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunun da üstesinden geleceğiz. Büyük Türkiye ile yepyeni adil ve merhametli küresel düzenin kurulmasına öncülük edeceğiz.

Türkiye bu yaşamış olduğu enflasyonist baskıyı orta vadeli programla aşacaktır. Başta emeklilerimiz olmak üzere yakın zaman dilimi içinde olumlu dokunuşlarda bulunacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.