Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Mahmut Özer Hakmar Express Aktüel Ürünler

Emekli Maaşında Düzeltme Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu emeklilerle ilgili çalışmamız var, emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Ekonomideki dalgalanmaları onları biraz önce bahsettiğim sosyal transferi onlar için de ele alacağız. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emeklilerimizi, en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Memur sendikalarıyla varılan bir mutabakat var. Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, emeklilere yönelik de bir çalışma yaptıklarını sözlerine eklemişti.

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, “Emekli maaşlarını enflasyona karşı korumaya yönelik bir planlama yapılmakta mıdır” diye sormuştu.

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın soru önergesi şöyle:

Türkiye Emekliler Derneği, maaş bağlama oranında ayarlamaların yapılması gerektiğini, bugün asgari ücret üzerinden SGK primi yatırılan çalışanların, emekli olduklarında asgari ücretin çok altında aylık aldığını dile getiriyor. Ekonomik krizin şiddetini arttırarak devam ettiği, yaşadığımız yüksek enflasyon nedeniyle insanların asgari ücretle dahi geçinmekte zorlandığı bu ortamda emeklilerimiz, bin 500 ile 2 bin TL civarındaki aylıkla tüm ay geçinmeye çalışıyor.

Ömürlerini çalışmakla geçiren, emeklilik döneminde rahat bir hayat sürdürmeyi hayal eden emeklilerimiz, zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma geldi. Birçoğu, ilerleyen yaşlarına rağmen ek iş yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Sabah ekmek, akşam ucuz pazar kuyruğunda kendilerine yer bulmaya çalışıyor. Bu bakımdan, yeni yılda yapılacak emekli zam oranları da gerçek enflasyona göre hesaplanmalı ve emeklilerimizin az da olsa refah seviyesi arttırılmalıdır.

Emekli aylığı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70'e yükseltilmesine dair bir çalışma yapılmakta mıdır?

Emeklilerimizin maaş farklarının ortadan kaldırılmasına veya aradaki farkın en aza indirilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

Emekli maaşlarını enflasyona karşı korumaya yönelik bir planlama yapılmakta mıdır?

Emeklilik sisteminin kusurlu yönlerini gidermeye yönelik hazırlıklar yapılmakta mıdır?

‘Çift dikiş yapacaklar’ diyerek taleplerini görmezden geldiğiniz emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını gidermeye yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.