Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

EYT Başkanı Özüpak'tan Asgari Ücret Teklifi

Çalışanların çoğunun sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden ödendiğini, bu durumun artık neredeyse kural haline getirildiğini ve dayatılan bir sistem haline geldiğini belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Açlık sınırı 2 bin 517 lira, yoksulluk sınırı 8 bin 198 lira. Bu kasım sonu rakamları. Asgari ücret 3 bin lira olsun deniyor, açlık sınırı giderek artacak. Biz henüz daha baştan açlık sınırına yenik düşeceğiz. Asgari ücretin enflasyondan etkilenmemesi için ben diyorum ki madem her ay açıklanan bir açlık sınırı var, asgari ücret bu sınırın 2 katı olsun. Hiç olmazsa açlık sınırı ile yoksulluk sınırının ortasında bir rakam olsun. Açlık sınırı yoksulluk sınırı sürekli değişiyorsa bir yıllık sabit ücretle geçinmek mümkün değil” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü ve Marmara EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, "Meclis'teki geçen yıllara bir bakın, bütçe görüşmelerinde EYT ne kadar yer tutuyordu? Bugün her konuşmacı EYT diyorsa bu EYTSYD derneklerinin örgütlülüğünden geldigini unutmayalım. Her şehirde EYT'liler hakları için alanlara çıkacak günler de gelecek ve o zaman EYT'nin gücünü her siyasetçi görecek, meydanda, sokakta gördüğünüz siyasetçiye EYT'yi sorun ve her EYT'li artık davasına sahip çıkarak hak mağdurlarının yanında yerlerini almalarını bekliyoruz. Siyasi parti ayırt etmeden haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz. Bütün siyasilere aynı uzaklıkta olduğumuzu ve EYT mağduriyetinin partisi olmadığını hep beraber siyasilerin karşısın da haklarımızı istediğimizi gösterelim. Gönül Başkanımızın söylediği gibi 'Bizim işimiz siyaset degil ama siyasilerle'" dedi.

EYTSYDD ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Yol TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

EYT'lilerin ne emekli edildiğini ne de iş bulabildiğini belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bize iş aradığımızda gösterilen yaş aralığı 35-40" dedi.

Erken emeklililk ve bütçeye yük algısıyla EYT sorununa çözüm üretilmediğini kaydeden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, muhalefetin sorunu her fırsatta dile getirdiğini belirterek, "Bir taraf haklısınız deyip çözüm sözü veriyor, öteki taraf ise haksızsınız demeyip algılarla yol yürümeye çalışıyor. Bu arada maalesef biz EYT'liler, yani görünmeyen bilinmeyen X kuşağı mağdur olmaya devam ediyor" dedi.

EYT'nin artık bir çığlık olduğunu söyleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bütçede halkı ilgilendiren bir şey yok. Çalışan üreten biziz. Bir büyüme var. Bunun millete yansıtılması gerekirken, hep bir mağduriyetin bir borç yükünün içerisinde bırakılıyor. Biz kaynakların doğru ve etkin şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bizim haklarımızın bir sanayiciye lütfedilmesine ya da bir müteahhidin borçlarının giderilmesinde kullanılmasını istemiyoruz" dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Meclis'teki yoksullukla ilgili açıklamalarını eleştiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bakmakla kalmayın icraata dökün. Yoksulluk yok deniyor ama artık insanların ekonomisinin üzerine psikolojik sorunlar da eklenince cana kayma olayları başladı. Arkadaşlarımızın kimi işsizlikle kimi hastalıkla boğuşuyor. Bakan'ın açıklamaları halka inmediğini, işçinin emekçinin hangi şartlarda olduğunu bilmediğini gösteriyor. İşçi emekçi açlık ve seflaetle başbaşa, Bu bizim değil onların ayıbı." dedi.

Eren Eğilmez'in sunduğu Habetürk Özel'e konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Genel yönetim borç stoğu son 22 ayda 412 milyar daha artmış. Alınan borç değil, borcun stoğunuzun artışı. Bu kadar satmaya, bu kadar da millete yük yüklemeye rağmen. Yeni ekonomi programı açıklandı. Önümüzdeki dört sene de 150 milyar dolar daha bütçe açığı olanacak diyor, bu da 150 milyar dolar daha borçlanacağım demektir. Çünkü bu açığı başka türlü kapatmaları mümkün değil. Merkez Bankası'nda bile para kalmamış. Bu gerçekleri görünce bu nasıl bir tablo diyoruz. Memura gelince para yok, emekliye gelince para yok, EYT'ye gelince para yok, bu kadar kaynak bu kadar para nereye gidiyor?" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.