Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Mitingde Buluştu

KamuMeb.net - 10 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar büyük buluşmasının ardından İstanbul’da da miting kararı alınmıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) önderliğinde 17 Mart 2019 tarihinde saat 12:00 – 15:00 arasında İstanbul Maltepe miting alanında geniş katılımla miting düzenlendi.

Ellerinde Türk bayrakları olan EYT'liler, üzerinde “Meclise takılanlar ittifakı”, “Erken emeklilik değil, Hak ettiğimiz emekliliğimizi istiyoruz” “Yaş-pirim doldu, erken emeklilik hayal oldu” ve “Reis duy sesimizi” yazılı dövizler taşıdı. Üzerinde “Mezarda emekliliğe son” yazılı yeşil bir tabut getiren EYT'liler, sık sık “EYT burada, devlet nerede”, “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a, çıksın artık bu yasa” sloganları attı.

Miting öncesi açıklama yapan EYTSYD Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’Valiliğin izninin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile bir toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıda miting için alınacak güvenlik önlemleri konuşuldu. Mitinge 81 ilden katılım olacağını belirten Özüpak, şöyle konuştu: "Haklı taleplerimizi bir kere daha dile getirmek için İstanbul'da buluşacağız. Türkiye'nin dört bir yanından katılım olacak. EYT hepimizin sorunu. Bu yüzden 1 milyon hedefiyle Maltepe Meydanı'nda olacağız." Demişti.

CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş seçim çalışmaları kapsamında “EYT'liler 75 TL primi yatıramadığın zaman kendisi, ailesi, çocukları sağlık yardımından yararlanamıyor. Bunun farkında değiller. Belediye nerelere para ödemiyor ki? 75 TL EYT'lilerin parasını ödemek konuşulacak bir konu bile değil. Ankara'daki bütün EYT'lilerin sağlık priminin parasını yatırsak bir dinozor parası yapmaz”demişti.

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım ise “Biraz sabır” derken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise  Bir vatandaşın "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili müjdeyi bekliyoruz, seçime kadar çıkacak mı?" sorusuna  "Seçime kadar nasıl çıkacak. Sen bizden rüşvet istiyorsun, biz rüşvete karşıyız, hak konusu ayrı. Sizi belli açıdan haklı görüyoruz, belli açıdan imkanlara bakıyoruz, imkanlar zor. İnşallah imkanları denkleştirir öyle yaparız." demişti.

Emeklilikte kriterleri yerine getirip, maaş bağlanması için yaş doldurmayı bekleyenler, siyasi partilerden talepte bulunuyor. Gerekli yasanın çıkarılmasını istiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak seçime kadar mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirterek “Biz Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak Eylül ayından itibaren yaklaşık 25 tane toplantı yaptık. Bu toplantıları Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirdik. Bugün Maltepe Miting Alanı’nda milyonlar olup hakkımızı aramak için toplandık. Biriz, hepimiz buradayız. Bu birlikteliğin sonucunda da davamızın peşinde olduğumuzu göstermek için bugün tüm Türkiye olarak buradayız. Haber kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre çok farklı farklı sonuçlar çıkartılabiliyor. Bizler yetkili ağızlardan bir cevap almadığımız sürece hiçbir açıklamaya rivayet etmeyeceğiz. Önümüz seçim arefesi ve seçime kadar bu mağduriyete son verilmesini talep edeceğiz. Bunun umudunu taşıyoruz” dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.