Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

EYT'lilerin Sorunlarını Çözecek Misiniz?

KamuMeb.net - 31 Mart 2019 tarihinde milyonlarca seçmen sandık başına gitti. 2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden günler geçmesine rağmen emeklilikte yaşa takılanlar konusuna dair hiçbir gelişme olmadı. Uzun süredir gündemi meşgul eden konuya ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

DİSK Yönetimi Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Sunumda ‘’ “sosyal güvenlik reformu” adıyla neyin hedeflendiği açık olmamakla birlikte geçmiş deneyimler ışığında bunun sosyal güvenlik haklarının daha da budanması anlamına geleceğini söylemek kehanet olmayacaktır. Bakanın sunumu Emeklilikte Yaşa Takınılanlar (EYT) sorununun çözümünün reddi anlamına da gelmektedir. Bakan Albayrak EYT sorununu çözmek yerine emekliliği zorlaştıracak girişimler peşindedir.'' Demişti.

Altındağ Belediye Meclis Üyesi AK Partili Sinan Burhan da Mansur Yavaş'ın seçim çalışmaları kapsamında emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorununu çözeceğini vadettiğini hatırlatarak "EYT'lilerin sorunlarını çözecek misiniz? 700 bin EYT'li sorunlarını çözmenizi bekliyor. Biz meclis üyelerine, 'Sayın Mansur Yavaş bizim sorunlarımızı ne zaman çözecek?' diye soruyorlar. EYT'lilerin sorunlarını çözecek misiniz, bize bu soruyu soranlara ne cevap verelim?" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın EYT vaadi mansuryavas.com.tr adresinde ‘’SGK sağlık yardımından faydalanamayan EYT'lilerin, hastane ve ilaç giderleri belediye tarafından karşılanacak. Başvuru işlemleri sırasında rehberlik hizmeti verilecek ve kişi başı 76,75 TL olan Genel Sağlık Sigorta Primleri belediye tarafından karşılanacak.

Emekli bilgi sistemi oluşturarak özellikle sivil toplum kuruluşlarında görev alan ya da yeni bir iş kurmak, çalışmak isteyen emekliler tespit edilecek, talepleri yerine getirilecek. Emeklilerin bir araya gelebileceği sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Gençlik merkezleri ile bu sosyal etkinlikler birleştirilerek yeni nesillere deneyim aktarımı söyleşileri yapılacak. Sosyal güvenlik kurumu ile sıkıntı yaşayanlar için özel bilgilendirme birimi oluşturulacak. Emeklilerimizden isteyenlerin, belediyemizde fahri zabıtalık yapması için yapı oluşturulacak. Belediyenin ilgi alanındaki sorunları, anında yetkililere bildirmeleri sağlanacak. Emeklilikte yaşa takılanlara, emeklilerin sahip olduğu indirimli ulaşım haklarını vereceğiz.’’ açıklaması ile yer almaktadır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.