Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

EYT'nin Gücü Büyüktür

Marmara EYT Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, “Prim gün süresini doldurmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan yüz binlerce kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan her açıklamayı merakla inceliyorum. EYT’nin kurulmasıyla insanlar daha çok bilinçlendi. Sosyal medyada gruplar kurduk. Türkiye’nin en iyi organize olan sivil toplum kuruluşuyuz. Şuan çoğu kişi gibi bende işsizim, iş arıyorum.

Yaşı 45’e gelmiş insan işten çıkartılıyor sonra ikinci bir iş aramaya kalktığı zaman işveren yaşlısın diyor, işe almıyor. Avrupa bizi kıskanıyor diyorlar ama yönetimsel ve ekonomik olarak kıskandıklarını sanmıyorum. Siyaset gelip geçicidir, önemli olan senin yaşadığındır.

Sayın Bakanım bir gün bizim yaşadığımız hayatı bizimle yaşasa, çarşıya pazara gelse, bizimle aynı sofraya otursa, 1 ayını asgari ücretle bizimle geçirsin bakalım, o zaman tamam diyeceğim.

Bu ülkede herkeste bulunan hak EYT’lilere geldiği zaman neden yük haline geliyor? Siz, bizim size verdiğimiz primleri bize vermekten çekiniyorsunuz. Biz burada sadece kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Bu sözler bütün partiler için geçerli. Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz, bize samimiyetle yaklaşan, bize vermiş oldukları sözlere, seçim maddelerindeki beyannamelerinde bulunan maddelere sadık kalan partileri destekleriz.

Bizleri yönetenler rahat ortamlarda yaşarken bizlerin sefalet içinde yaşaması kabul edilir bir durum değildir. Ülkenin milli gelirinden bizde eşit faydalanmak istiyoruz. Bizde hakkımıza düşeni almak istiyoruz. Çünkü EYT’liler bir partiye mensup kalan insan topluluğu değildir. EYT’liler bu ülkenin taşında, toprağında, her şeyinde izi olan insanlar topluluğudur. Siz bu insanları görmezden gelirseniz, ekonomik zorluklarını görmezden gelirseniz bunun karşılığında sizlerde bulunduğunuz yerdeki koltukları terk etmek zorunda kalırsınız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.