Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

EYT'li Vatandaşlara İlişkin Soru Önergesi (18 Mayıs 2021)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan EYT'lilerin en büyük sorunları sağlık güvencelerinden yoksun olmaları, yaş itibarıyla yaşadıkları işsizlik ve geçim zorluğu olduğu bilinmektedir. Ekonomik kriz nedeniyle halihazırda zor durumda olan EYT'li vatandaşlarımız, Koronavirüs salgınıyla beraber daha da kötü bir duruma gelmişlerdir. Yıllardır seslerinin duyulmasını bekleyen EYT'lilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılması gerekmektedir.

1- SGK kayıtlarında Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan kaç vatandaşımız bulunmaktadır?

2- Gün ve primini tamamladığı halde 1999 yılında yapılan düzenleme ile emeklilik yaşı 58'e; sonrasında 2008 yılında yapılan diğer bir düzenleme ile kademeli olarak 65'e çıkartılan ilgili vatandaşlarımızın emeklilik haklarının kazandırılarak mağduriyetlerinin giderilmesi adına Bakanlığınız nezdinde yürütülen çalışmalar nelerdir? Detaylandırır mısınız?

3- İşe giriş tarihlerinde belirtilen süre ve prim gerekliliğini yerine getirmelerine rağmen sonraki yıllarda yapılan düzenlemeler neticesinde geriye dönük olarak haklarından mahrum bırakılan EYT'lilerin emeklilik haklarının verilmesi adına bir takvim açıklar mısınız?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-45336s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.