Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

'EYT'liler Olarak Birlikteliği Resmiyete Dökmemiz Lazım...

Koronavirüs (kovid-19) salgınında Sağlık Bakanlığının alınmasını istediği bireysel tedbirlere icap etmek lazim, fakat EYT'lilerin bu zor süreçte çalışmak zorunda kaldığını belirten Turgay Ölüç, "Bizler 45-55 yaş aralığındayız. Risk kümelerine yakınız" dedi.

BEYTD olarak geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ile birlikte ihtiyaç sahibi EYT'lilere karınca kararınca yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Ölüç, "EYT dernekleri dayanışma için kuruldu, Derneklerimize sahip çıkalım" çağrısı yaptı.

Tahminlere göre Bursa'da 250-300 bin EYT'li olduğunu söyleyen Ölüç, bütün EYT'lilerin kuruluşlara üye olması gerektiğini belirterek, "EYT meşalesini Bursa'da yaktık. Önemli toplantılar yaptık. BEYTD sizlerin kuruluşu, daha çok birlik olmamız lazım. Siyasilere gittiğimizde ilk sordukları soru üye sayısı. Sosyal medyada milyonlarız ama bu birlikteliği resmiyete, üyeliğe taşımamız lazım. Bunu sağlarsak sonuca daha çabuk ulaşacağız" diye ifade etti.

EYT'lilerin primlerini önceden ödediğini, prim gün sayısında ikinci tura döndüğünü hatırlatan Ölüç, "Biz haklıyız, davamızın gücünü haklılığımızdan alıyoruz. Dernek çatısı altında birlikte güçlüyüz. Marmara Federasyonu başvurumuz onaylandı. Federasyon çatısı altında daha da güçleneceğiz. Bizde aslında umutsuzluğa yer yok." dedi.

EYT'lilerin büyük bölümünün işsiz olduğunu belirten Ölüç, emeklilerin de aylık bağlanma oranları nedeniyle mağdru olduğunu söyledi. Emeklilerin de EYT çatısı altında mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Ölüç, "Bizim partimiz yok, hepsine eşit mesafedeyiz. Yanımızda olanın yanında olacağız" diye konuştu.

EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan defalarca randevu istemesine rağmen dönüş olmadığını ifade eden Ölüç, "Umutla bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bizi bizden dinlemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.