Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

EYT'lilerin Hakkını Verdirmek Zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''SGK batsa öyle bir kurum olmaz değil mi? Açık veriyordu SGK. İşin garibi şimdi daha çok açık veriyor. Ben açıkça senin istediğin televizyonda tartışalım, SGK'yı kim batırdı? dedim. Gelir mi gelemez. Boğazdan aşağı haram lokma inmemişse konuşmayacaksınız. Normalde daha prim yatırılırsa daha yüksek maaş almanız lazım değil mi? Öyle bir düzenleme yaptılar ki ne kadar çok yatırırsan o kadar az maaş alıyorsun. O yüzden EYT'li sayısı artıyor. EYT'lilerin hakkını verdirmek zorundayız. Ona rağmen olağanüstü büyük açıklar var. Çıkıp söylüyor mu? Neden açık olduğunu söylesin. Dünyanın her yerinde SGK açık verir. Çünkü tek gelir kaynağı primdir.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İlk yapacağımız işlerden birisi bunların tamamını TL'ye çevireceğiz. Yatırımların hepsini millileştireceğim. Kim milliyetçi, kim vatansever sormak lazım. Ben 84 milyonun hakkını koruyalım. Konuşurken hangi el hareketini yapacağım, demezsiniz. Yatırımların millileştirilmesi uluslararası hukuka aykırı değil. Hiçbir mahkeme istismarı ihmal etmez. Bu konudaki çalışmalarımızı yaptık. Avrasya Tüneli, Havalimanı, Boğaz Köprüsü... Dolar ile ne yapıldıysa hepsini kamulaştıracağız.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Aile Destekleri Sigortası, Türkiye 1971 yılında dokuz sigorta dalını çıkaracağını ve uygulayacağını tayin etti. En son Ecevit döneminde 8'i kabul edildi. Dokuzuncusu bu. Özü şudur, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, herkesin sigortası olacak, yardım insan onurunu koruyacak şekilde yapılacak. Kadının hesabına yatırılacak ve kadın memur gibi maaşını alacak. Bütün kadınlarla görkemli bir toplantı yaptık. Her bir eve gireceksiniz, asla umutsuzluğu aşılamayın, az kaldı iktidar gidecek, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İnsanları fakirleri sıraya diziyorlar, insanları televizyonlar çekiyor, vicdanlarını rahatlatıyor. O nedenle biz kadının banka hesabına yatıracağız ve kadın çoluğun çocuğun geçimini sağlayacak. 1971'de Meclis'te onaylanan sigorta dalını iktidar olduğumuzda hayata geçireceğiz. Her evde bir sigortalı batacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.