Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Eğitim-İş'ten EKPSS Yazısı (28 Şubat 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Engelli KPSS (EKPSS) sınavlarına başvurmak için adayların %40 ve üzerinde bir oranda engele sahip olmaları gerektiği bilinmektedir. Adaylar Bakanlığınızın başvuru işlemlerinde tanımlanan engel türüne göre sınava alınmaktadırlar.

Ancak; otizm tanısı almış öğrenciler EKPSS'ye başvurduklarında, kendi düzeyleri çerçevesinde değil de normal eğitim sisteminden mezun olmuş engel grubunda sınava giren adaylar ile aynı soru kitapçığını kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu öğrencilerin bedensel engelli adaylar ve işitme engelli adaylar ile aynı testte rekabet edebilmeleri mümkün değildir. Otizm tanılaması almış öğrenciler genel engelli grubunda değerlendirilmemelidir. Otizm tanısı almış öğrencilerimizin kendi durumlarına, yeterliliklerine uygun olan kitapçık türü ile sınava alınmaları daha uygun olacaktır.

EKPSS sınavı için yayımlanan kılavuzun düzeltilerek bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
EngelliEkpssEngelliler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.