Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri

Polis, Vazife ve Salahiyet Kanunu Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ''Kovid-19 bitti mi? Hayır. Şu an için bitecek gibi görünüyor mu? Zor. 36 defa mutasyona uğramış; 5,5 milyona yakın insanın ölümüne neden olmuş bir virüsten bahsediyoruz. Ne dünya, eski dünya ne de ekonomi, eski ekonomi. Dolayısıyla bu yeni şartlar altında farklı düşünmek, denenmemiş yollardan geçmek durumundayız. Türkiye bunu yapıyor fakat bunu yaparken beşeri sermayesini, entelektüel sermayesini güçlü tutmak zorunda; bunların başında birliği, dirliği, beraberliği geliyor. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozarsak değil Kovid-19, en ufak sallantıda devrilmemiz an meselesi ve kaçınılmaz. Bu nedenle Cumhur İttifakı Türkiye'nin birlik meşalesidir, direncidir, geleceğidir, umududur." dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, ''Polis, Vazife ve Salahiyet Kanunu İçişleri Bakanlığımıza bağlı tüm kolluk güçlerini kapsayacak şekilde, hiçbir personelin hak kaybına mahal vermeden 'kolluk gücü vazife ve salahiyet kanunu' adı altında yeniden düzenlenmeli, sosyal ve mali haklar yönünden eşitsizlikler giderilmeli. Aynı görevi yapan kahramanlarımıza 'eşit işe eşit ücret' ilkesinden hareketle aynı maaşın verilmesi temennimizdir. Bir başka kanayan yaramız olan uzman erbaşlarımızın ifa ettikleri göreve uygun kadroların olmamasıdır. Terörle mücadelede en ön safta canı pahasına vatan müdafaası yapan bu kahramanların özlük haklarının iyileştirilmesi elzem bir meseledir. Vatan savunmasında en çok şehit bu zümreden çıkmıştır. Bu kahramanlarımızın haklı taleplerine kulak verilmeli, gerekli kanuni düzenlemeler ivedilikle yapılarak hakları teslim edilmeli, kadroları verilmelidir. MHP olarak 'Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz.' diyoruz. Bir başka haklı talep olan uzman jandarmaların diğer tüm askeri personelde olduğu gibi eğitimde geçen sürelerinin hizmetten sayılması hususunu bir kez daha yineliyor, aynı zamanda MHP olarak terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan 20 bin kahramanımızın gazilik unvanı almasını, bunlara şeref aylığı bağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.