Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sertifika Yenileme Eğitimi Ücreti (22 Şubat 2022)

Genel Başkan Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Kaan Çetinbaş imzalı resmi yazıda ''kurumunuzda 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli özel güvenlik personelinin sertifika yenileme eğitimi giderlerinin personelin kendisi tarafından karşılanması gerektiği yönünde üyelerimizden bilgiler gelmektedir.

5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin sertifikalarını her 5 yılda bir yenilemeleri gerekmektedir. Sertifika yenileme için alınması zorunlu yenileme eğitimi ücretinin personel tarafından mı yoksa kurum tarafından mı ödeneceği konusunda farklı uygulamalar bulunmaktadır.

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun ekli (E) Cetvelinin 24. sırasında ''a) Kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen bilimsel nitelikli toplantılara katılmaları kurumlarınca gerekli görülenlerin katılma giderleri ve ilgili bakan veya yetki verdiği makamın onayıyla isim ve unvanları belirlenen kurum personelinin unvanı ve gördüğü hizmet ile doğrudan ilgili bulunan kurslara katılmasına ilişkin kurs giderleri, kurum bütçesinin ilgili tertibinden ödenir.'' denilmektedir.

Yukarıdaki hüküm uyarınca merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kurumlarda ilgili Bakan veya yetki verdiği makamın onayı ile hangi statüde olursa olsun özel güvenlik personelinin sertifika yenileme eğitimi giderlerinin kurumlarca karşılanması gerekmektedir.

Bu itibarla, Kurumunuzda 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesi kapsamında görev yapan özel güvenlik personelinin sertifika yenileme eğitimi giderlerinin personele ödettirilmeksizin Kurumunuz bütçesinden karşılanması için gerekli işlemlerin yapılmasını ve sonucundan 4688 sayılı Kanun'un 19/f maddesi gereğince Sendikamıza bilgi verilmesini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.