Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Hakmar Express Ziya Selçuk Ali Yalçın

2023-2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri ve Program Nişanı Başvuruları

​Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli biraylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına "Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri" ve "Engelsiz Üniversite Programı Nişanı" verilecek olup tüm başvurular YÖKSİS üzerinden alınacaktır.

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
YÜRÜTME KURULU KARARLARI

Oturum Tarihi: 06.12.2023

Oturum No: 52

KARAR: 2023.52.-

2017-2018 eğitim öğretim yılında başlamış olan ''Engelsiz Üniversite Ödülleri'' 2023-2024 eğitim öğretim yılında da ''Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri'' ve ''Engelsiz Üniversite Program Nişanı'' olmak üzere iki kategoride verilecektir.

Söz konusu kategoriler ile ilgili detaylı açıklamanın aşağıdaki şekli ile uygun olduğuna karar verildi.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ

YÖK olarak Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temalarıyla yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz. Bu bağlamda ilk kez 2018 yılında başlatmış olduğumuz ''Engelsiz Üniversite Ödülleri'' üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerden gelen talepler doğrultusunda yoğun ilgi görmüş ve kapsamı genişletilmiştir.

Ödüllerimiz:

I- Engelsiz Üniversite Bayrakları

1) Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak)
2) Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)
3) Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) ve

II. Engelsiz Program Nişanı kategorlerinde verilmektedir.

I. ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BAYRAKLARI

Engelsiz Üniversite Bayrakları 3 kategoride verilecektir:

1) Mekanda Erşilebilirlik (Turuncu Bayrak)

Açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine ilişkin kanun, tüzük, imar planları, yönetmelik hükümleri, ulusal ve uluslararası standartlar gözetilerek, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygunluk açısından belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelerimize Turuncu Bayrak verilecektir.

2) Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)

Engelli öğrencilerin doğal eğitim haklarının nitelikli olarak gerçekleşmesi için, verilen eğitimlerin çeşitli aşamalarında belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçlerini sağlayan üniversitelerimizde yapılan çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek üzere Yeşil Bayrak verilecektir.

3) Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak)

Engelli öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde erişimleri ve etkin katılımlarına yönelik alınmış olan tedbirleri ve hizmetleri desteklemek ve teşvik etmek üzere bu konuda belli bir düzeyde gayret eden üniversitelerimize Mavi Bayrak verilecektir.

Afiş için https://www.yok.gov.tr/DuyuruBelgeleri/Proje%20Destekleme%20ve%20Geli%C5%9Ftirme%20Daire%20Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/2023/02-Engelsiz-universite-odulleri-2023-2024-basvuru/afis-2023-2024.pdf linkini tıklayınız.

Yürütme Kurulu Kararı için https://www.yok.gov.tr/DuyuruBelgeleri/Proje%20Destekleme%20ve%20Geli%C5%9Ftirme%20Daire%20Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/2023/02-Engelsiz-universite-odulleri-2023-2024-basvuru/kurul-karari-2023-2024.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.