Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Engelli İşçi Sayısı 102 Bine Düştü

Cumhuriyeti'nin haberine göre 2020 Yılı İzleme Raporu'nda; istihdam bir yıl içinde yüzde 19 oranında düşerken bu düşüşün 2021 yılında şiddetlenerek artmasının beklendiğine dikkat çekildi. 

TOHAD Başkanı Süleyman Akbulut, "Şu an Türkiye'de en temel sorunumuz engelli hakları ile ilgili bir mevzuat çıkarılmış durumda ama mevzuat uygulamaya geçmiyor. Engellilerin hakları geriliyor. Türkiye'de engellilerin sorunu merhamet ve yardım temelli olarak görülüyor ama bu bir hak meselesidir.

Engelliler çok ciddi ayrımcılığa ve hak kaybına maruz kalıyorlar. Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin engellilerle ilgili yasalarının uygulanması konusunda ciddi bir eylem planı ortaya koyması ve ilgili yerlerin uyarılması gerekiyor. Sorunu bir insan hakları sorunu olarak ele almaları gerekiyor" dedi.

10-16 Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yapılan açıklamada; Dünyada ilk kez Türkiye'de 2012'de hayata geçirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (E-KPSS)'nın engellilerin istihdamda fırsat eşitliğini sağlamaları açısından dönüm noktası olduğu, engelli bireylerin engellilik ve eğitim durumlarına uygun sorulara yer verilen bu merkezi sınavda, işaretleyici, okuyucu, ek süre, tek başına sınava girme ve erişilebilir salonlar gibi özel uygulamalar yapıldığı belirtildi.

E-KPSS sınav maliyetinin büyük bir bölümünün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca karşılandığının belirtildiği açıklamada 2020'de toplam 8 milyon 916 bin 500 lira sınav ücretinin Bakanlıkça ÖSYM'ye aktarıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.