Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Engelli Memurların Mazeret Hakkına Dair Soru Önergesi

Soru önergesinin açıklamasında ''Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK döneminde başlayan "Millî Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği” sınavı için 26 Ekim -3 Kasım 2020 tarihlerinde başvurular alınmış, 6 Aralık 2020 tarihinde sınavın yapılacağı duyurulmuştur. Ancak pandemi sebebiyle ertelenen sınav 2-3 Mart 2021 tarihlerinde “elektronik sınav” olarak yapılmıştır.

27-31 Temmuz 2021 tarihlerinde sözlü sınavlar ise Ankara’daki adaylar için yüz yüze, diğer şehirlerdeki adaylar için uzaktan önüne sınav olarak gerçekleştirilmiştir. 14 Ekim 2021 tarihinde nihai başarı listesi yayınlanmıştır. 01-05 2021 Kasım tarihlerinde tercih başvuruları alınmış, 16 Kasım 2021 tarihinde tercih sonuçları açıklanıp atamalar yapılmıştır. Son olarak 23 Kasım 2021 tarihinde kararnameler illere gönderilmiştir.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ek 3. Maddesinde ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunma hakları mevcuttur.'' denildi.

Soru önergesinde yer alan sorular ise şöyle:

1- MEB bünyesince düzenlenen sınav ile atanmaya hak kazanan memurlara “mazeret hakkı” verilmiş midir?

2- Bakanlığınıza kaç adet mazeret dilekçesi gelmiştir ve bu dilekçelerden kaçı yanıtlanmıştır?

3- İl dışını tercih eden merkez teşkilat memurlarınızın sayısı kaçtır? Ve bu memurların kaçı “görevlendirme” ile il dışındaki kadrolarını alıp, eski çalışma yerlerine geri dönmüştür?

4- Atanmaya hak kazanan memurlara “mazeret hakkı” verilmediği, taşra teşkilatı memurlarının mazeret dilekçelerine yanıt verilmediği tarafımıza gelen bilgiler arasındadır. Bu duruma rağmen merkez teşkilat memurlarının “mazeretsiz” olarak görevlendirilmelerinin sebebi nedir?

5- “Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik Ek Madde 3” ile engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunma hakları olan engelli memurlara bile mazeret hakkı sunulmamasının gerekçesi nedir?

6- Bakanlığınızın daha önceki yıllarda düzenlediği görevde yükselme sınavında sunulan mazeret hakkı, neden bu sınavda sunulmamıştır?

7- Milli Eğitim Bakanlığı’nın atanan memurlara mazeret hakkı sunulması için bir çalışması bulunmakta mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.