Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Kamuya 2927 Engelli Memur Atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66.014'e çıkarmış olacağız.

Her birey çalışma hayatına katılabilir anlayışı ile engellilerimizin istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Özel sektör temsilcileri ile iş birliği halinde beceri temelli iş uyumu uygulamasını hayata geçirerek engelli bireyleri istihdama dahil ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde 750 engelli öğretmenimizin atamasını da gerçekleştirerek bu sayıyı 63.087'ye çıkardık. Söz verdiğimiz gibi 2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun da kamuya atamasını gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66.014'e çıkarmış olacağız. Amacımız, engellilerimizin istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer vatandaşlarımız kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.

2020 yılı EKPSS için Bakanlığımız bütçesinden 8,3 milyon TL’ye yakın sınav ücreti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na (ÖSYM) aktarılmıştır. 2022 yılında gerçekleştirilecek olan EKPSS için ise 9,9 milyon TL bütçe ayrılmıştır.'' dedi.

2022 Ocak ayında yapılacak engelli memur ataması için 20 Aralık 2021 tarihi itibarıyla kamu kurumları tarafından 2.927 kadro talebinde bulunulduğunu, adayların ÖSYM tarafından yayımlanacak Tercih Kılavuzu'na göre tercihlerini yapacaklarını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, 2022 EKPSS'nin 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirileceğini, başvuruların 27 Ocak-15 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.