Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

2020 Yılına Ait Hac İbadeti Erteleme ve Ücret İadeleri Açıklaması

Diyanet İşleri Ali Erbaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşların kura haklarının korunacağını belirtmişti. Ardından Suudi Arabistan'dan beklenen hac ibadeti açıklaması yapılmıştı.

Suudi Arabistan’ın Kovid-19 nedeniyle aldığı hac ibadetiyle ilgili karar üzerine 2020 yılında hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının kura haklarının 2021 yılına kurasız olarak devredileceği ve kesin kayıt ücretlerinin iade edileceği duyurulmuş, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda; 2020 yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlardan kayıt yaptıranların kura haklarının 2021 yılına kurasız olarak devredileceği, hacı adaylarının kesin kayıt ücretlerinin kendilerine iade edileceği bildirilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip kayıt yaptıran hacı adaylarının, Diyanet İşleri Başkanlığı veya TÜRSAB'a bağlı acenteler organizasyonunca alınan kayıtları 2021 yılına devredildi.

2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 yılına haccı erteleme veya 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçme tercihinde bulunabileceklerdir.

A- 2021 yılına Haccını Ertelemek İsteyenler

Suudi Arabistan'da yapılan muhtelif ön ödemeler, hacı adaylarına verilen/verilecek eser ve malzeme temini, eğitim ve bilgilendirme, sağlık vb. faaliyet/hizmetler gereği yapılan hazırlıklara ilişkin harcamaların karşılığı olarak 2021 yılı hac organizasyonu için belirlenecek ücretlerden mahsup edilmek üzere kişi başı 1.000'er Suudi Arabistan Riyalı (SAR) hacı adayının kayıt yaptırdığı organizasyona (Diyanet İşleri Başkanlığı veya TÜRSAB'a bağlı acenteler) ait hesaplarda bloke edilecektir.

B- 2021 yılında Hacca Gitmekten Vazgeçenler

Bu durumda olanlar ödemiş oldukları ücretlerin ise tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kur'a kat sayıları ile gelecek yıllarda kur'aya dahil edilecektir.

Ücret iadeleri; yapılan tercih sonunda alınacak “HAC ÜCRET İADE BELGESİ" ve T.C. kimlik numarası ibraz edilmek kaydı ile 13.07.2020 tarihinden itibaren Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Ziraat bankaları aracılığı ile yapılacaktır.

Kayıt ve ücret iade belge işlemleri; il/ilçe müftülüklerinden, www.hac.gov.tr adresindeki e-devlet kimlik doğrulama sistemi veya hacı adayının istemesi halinde kayıtlı olduğu acente üzerinden yapılacaktır.

2021 yılı haccını ertelemek veya vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülük veya Acenteden aldıkları dilekçe örneklerini uygun olarak doldurarak imzalayacaklar, grup halinde ertelemek isteyenler veya vazgeçenler olması halinde ise bütün grup üyelerinin imzaları alınarak müftülüklerde veya acentelerde muhafaza edilecektir.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.