Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Seçim Haziran 2023'te!

Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası ile yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye’nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm belediyelerimize sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama hem de o canları korumalarını istiyorum. Hayvanlarınıza sahip çıkın.

Eğitimde yatırım bedeli 1 milyar 82 milyon lira olan okul ve pansiyonları resmen bugün hizmete açıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte derslik sayısı 24 bini geçti. Sıradaki yatırımlarla birlikte 32 bine ulaşacak. 2002’de bu sayı 6 bini bile bulmuyordu. Bizim şu anda KYK olarak Türkiye genelinde açmış olduğumuz yurtların sayısını ben unuttum. 

Yeminli Türkiye düşmanlarından terör örgütlerine, küresel tetikçilerine kadar herkes kimlere saldırıyorsa, sizin de olacağınız yer onların yanıdır. Bugün bizlere, AK Partili kadrolara, Cumhur İttifakı'na saldıranlara dikkatlice bakıldığında ülkemizin ve milletimizin düşmanı kim olduğunu görürsünüz. Biz milletimizin diline ve gönlüne konuşuyoruz. Onların bize ok atıp kılıç sallaması millete olan muhabbetlerden kaynaklanmıyor. Hesapları da başkaları için kurulu. Bunun son örneğini döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanmada gördük. Döviz yükseldikçe Türk ekonomisi batacak bize de yer doğacak diye seviniyor, yerlerinde duramıyorlardı. Dalgalanma 81 milyonun her birinin hayatını olumsuz etkiliyordu. Bizim meselemiz kurun şu veya bu olduğu değildir. Kurun seviyesini şartlar ve imkanlar belirler. Ben ekonomistim. Benim işim bu. 40 yıl siyasette bu türlerle uğraştık. Türkiye’nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik. Bunu büyütmek için ortada gezen milletvekilleri ve ekonomistleri hayretle seyrettik. Akla mantığa sığmayan senaryoları ne karanlık hayalleri gördük mü, bunları yaşadık mı? Ülkesinin milletinin felaketi uğruna iktidar peşinde olanlara şahitlik ettik. Bu süreç boyunca biz hep çalıştık. İş zıvanadan çıkmaya başlayınca programımızı kamuoyu ile paylaştık. Halbuki bu iniş çıkışların olmasını gerektiren bir durum yoktu. Küresel finans krizine rağmen uluslararası yatırımcılar ülkemize akın ediyor. Kendi sanayicimiz sürekli kapasite büyütüp yeni elemanlar arıyor. Lojistik sektörümüz döneminin en karlı dönemini yaşıyordu. Hizmetler sektörü salgından sonraki en hareketli döneninin tadını çıkarıyordu. Ülkeyi kriz ikliminden çıkarmak için canla başla çalıştık. Ülkemizin 20 yıllık kazanımlarını yok etmeyi hedefleyenler hemen seçim çağrılarıyla ortaya döküldü. Bay Kemal, Meral Hanım boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023 de yapılacak, öne gelmesi diye bir şey söz konusu değildir.

Bu süreçte ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında faizleri arttırın, bundan başka çözüm yok diyenler. Bay Kemal ne diyordun? Faizi sıfırlayın, her türlü desteği sağlayalım diyordun. Dün ne dedin bugün ne diyorsun. Yaşananlar bunların ne kadar sığ, boş, kifayetsiz ve hazırlıksız olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Bunlara 3 keçi emanet edip Islahiye Nurdağı yaylarına sürseniz hepsini kaybedeler. Bunlara ne ekonomi, ne güvenlik, ne dış politika emanet edilmez. Bunlar yönettiği belediyelerde yolları yapmayı, çöpleri toplamayı beceremiyor. Ülke bunların elinde kalsa güvenliği terör örgütlerin ekonomiyi IMF’e bırakırlar, aralarındaki kavgadan da fırsat bulurlarsa kendilerine çilingir sofralarında keyif çatarlar. Bizim tek derdimiz ülkemizi yatırımla istihdamla ihracatla cari fazlayla büyütmeye devam ederek hedeflerimize ulaşmaktır. Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasına hiç olmadığımız kadar yakınız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.