Öne Çıkanlar engelli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları Mahalli İdare Birlikleri Personeli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler emeklilikte yaşa takılanlar

Seçim Ne Zaman Yapılacak? (16 Nisan - 30 Nisan - 7 Mayıs - 14 Mayıs)

Ramazan Bayramı Arefesi 20 Nisan 2023 tarihinde, Ramazan Bayramı 21-22-23 Nisan 2023 tarihlerine denk gelmektedir. Ayrıca LGS 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Kurban Bayramı Arefesi 26 Haziran 2023 tarihinde, Kurban Bayramı 27-28-29-30 Haziran 2023 tarihlerindedir. Ayrıca Haziran ayı hac mevsimine denk gelmektedir. Ayrıca YKS tarihinin ÖSYM tarafından daha önce yayınlanan 2023 Yılı Sınav Takvimi'nde 18 Haziran 2023 olarak yer aldığı görülmekteydi.

Seçim tarihinin öne çekilme konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı. Seçimlerin öne alınması için Meclis'te 360 kabul oyu gerekiyor. Seçim tarihi, Meclis kararı ile öne alınamazsa, Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Meclis'i feshetme kararının Resmi Gazete'de yayımlanması halinde, 60 günlük süreç başlayacak ve 60 günün tamamlandığı ilk pazar günün seçime gidilmesi gerekiyor. Sürecin ne durumda olacağı merak ediliyor.

4 Ocak 2023 tarihli Partisi'nin Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin ''Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.'' dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim tarihi öne çekilecek mi tarih ne zaman açıklanır, kamuoyunda konuşulan tarihler gündeminizde mi?" sorusuna ''Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.'' dedi.

5 Ocak 2023 tarihli Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihine ilişkin olarak, "Belki tarihini biraz öne çekerek güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. AK Parti'nin bu imtihanı da başarıyla geçmesini sağlamak bizlerin sorumluluğundadır" dedi.

Cumhur ittifakı ortakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir görüşme yapması ve seçim tarihini belirlemesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.