Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ziya Selçuk Sözleşmeli Öğretmen Özel Eğitim

Seyahatte Yeni Dönem ‘’HES’’

Koronavirüs pandemisinin üzerinden geçen 9 haftalık mücadelede hep birlikte uygulanan tedbirler neticesinde sonuçların alındığını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’çilesiz tedbir olmaz.’’ dedi.

‘’Hiç kaybımızın olmayacağı günlerin de geleceğini düşünüyoruz.’’ diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün ne zaman etkisiz hale getirileceğini bilmenin mümkün olmadığını, hayatın yeniden planlandığını belirtti.

Sokağa maskesiz çıkılmaması ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulması tedbirlerini hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’size bayram günleri için veremediğim haberleri daha ilerisi için verebilirim.’’ dedi.

Bayramı çok dikkatli geçirmek gerektiğinin altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramda evde kalınması, ziyarete gidilmemesi gerektiğini belirtti. Tedbirlere uyulduğunda yaşanacak daha geniş bir sosyal hayatımızın olacağını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özgürlüğün tedbirlerin garanti altına alacağına dikkat çekti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işyerlerinin girişlerinde uyulması gereken kuralları gösteren afişler ve karşılaşma rehberleriyle karşılaşılacağını, asılı afişlerde, planlanan çalışma saati, bir arada bulunabilecek azami insan sayısının bulunacağını belirtti.

Sosyal hayatı kolaylaştıracak, evden çıkıldığında rehber olabilecek kullanıcı sayısının 10 milyonu aşan mobil uygulamanın yeni bir fonksiyonundan bahseden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bireylerin risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını vatandaşların bu uygulama sayesinde görebileceğini ifade etti. 

Uçağa binerken bu uygulamanın serbest giriş kartı olacağını, ulaştırmada bu bilgiyi göstermemizi isteyeceklerini bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu bilginin sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi olmadığını belirtti.

Alınacak kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapılabileceğini sözlerine ekleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacağını, sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibinin yapılacağını ifade etti.

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabileceğini, tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliğinin sağlanmaya çalışılacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HES kodlarının kişiye özel tekil kodlardan oluşacağını, TC kimlik numarası gibi sabit olmayacağını, her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabileceğinin açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.