Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ziya Selçuk Fahrettin Koca Tarım ve Orman Bakanlığı

Tekrar Kapanma Olacak Mı?

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Tarafından Yayımlanan 92 Sayılı Dezenformasyon Bülteni'nde “Sağlık Bakanlığı Önce Kısmi, Sonra Genel Kapanma için Hazırlık Yapıyor” İddiasına açıklık getirildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Sağlık Bakanlığı önce kısmi, sonra genel kapanma için hazırlık yapıyor” iddiası doğru değildir.

HAKİKAT

Covid-19 Eris varyantı ile ilgili haberlerin ardından ortaya atılan “kapanma” iddiaları tamamen asılsızdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının hasta etme gücünün düşük olduğunu, tıpkı Omicron’da yaşandığı gibi bulaşın kolay olduğunu ve sonuç olarak hafif bir gribe benzediğini açıklamıştır.

Bakan Koca iddialara ilişkin açıklamasında, “Kısıtlama ve kapanma gibi kelimeler sözlüğümüzden çıktı. Grip vakalarına karşı kısıtlama veya kapanmayı ne kadar düşünebilirsek Eris için de o kadar düşünebiliriz.” ifadelerini kullanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.