Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

AFAD Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınav Duyurusu

ANKUZEF (ASYM) tarafından güncellenmiş sınav uygulama kılavuzu 2 Şubat 2021 tarihinde asym.ankara.edu.tr ile afad.gov.tr web adreslerinde yayınlandı. ANKUZEF (ASYM) tarafından aday giriş belgeleri 12 Şubat 2021 tarihinde aday.ankara.edu.tr web adresinde yayımlanacak. Başvuruları 30 Eylül-7 Ekim 2020 tarihleri arasında alınan yazılı sınav 20 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00'da, Ankara'da ve tek oturumda yapılacak. Sınavda her biri 4 seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Sınav konularında 14 Ağustos 2020 tarihine kadar olan mevzuat esas alınacak olup 14 Ağustos 2020 tarihinden sonra ilgili mevzuatta yapılan değişiklikler dikkate alınmayacak. Sınav ücreti 335 liradır.

ANKUZEF (ASYM) tarafından yazılı sınav soru ve cevap anahtarları 24 Şubat 2021 tarihinde aday.ankara.edu.tr web adresinde yayımlanacak. Yazılı sınav sorularına itiraz süreci 24 Şubat-2 Mart 2021 olarak belirlendi. Kesinleşmiş yazılı sınav sonuç bilgileri eş zamanlı olarak 22 Mart 2021 tarihinde aday.ankara.edu.tr ile afad.gov.tr web adreslerinde ilan edilecek. Yazılı sınav sonucuna itiraz süreci 22-26 Mart 2021 olarak belirlendi.

Sözlü sınav ve müteakip sürece ilişkin takvim Başkanlığımız afad.gov.tr web adresinde daha sonra yayımlanacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI ALANLARI

1. AFET VE ACİL DURUM ARAMA VE KURTARMA BİRLİK MÜDÜRÜ

2. ŞUBE MÜDÜRÜ

3. ŞEF

4. UZMAN (EĞİTİM UZMANI-SİVİL SAVUNMA UZMANI)

5. MEMUR (SANTRAL MEMURU- SATINALMA MEMURUANBAR MEMURU-MEMUR-VHKİ)

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI ALANLARI

1. AVUKAT

2. MÜHENDİS

3. MİMAR

4. TEKNİKER

5. TEKNİSYEN

6. SOSYAL ÇALIŞMACI

7. ÖĞRETMEN

SINAV BAŞARI NOTU VE DEĞERLENDİRME

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak GYS ve UDS’de 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak ve sınav puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevap/cevapların doğru cevaplara bir etkisi olmayacaktır. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Sınavda iptal edilen soru/sorular olması durumunda bu soru/sorular tüm adaylarca doğru cevap verilmiş olarak kabul edilecektir.

SINAV SORULARINA VE SINAVIN UYGULANMASINA İLİŞKİN İTİRAZLAR

Adaylar, sınav sorularına ve sınavın uygulanmasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının aday.ankara.edu.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren 5 iş günü içinde sadece AFAD BAŞKANLIĞI PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’na yapacaklardır.

SINAV SONUCUNA İLİŞKİN İTİRAZLAR

Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren 5 iş günü içinde sadece AFAD BAŞKANLIĞI PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’na yapacaklardır.

Adaylar, soru ve sonuçlara ilişkin itiraz başvurularını T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Sınav Yönetim Merkezi IBAN: TR560001000799699103995014 numaralı hesaba 25 ₺ (Yirmibeş Türk Lirası) (itiraz edilecek her bir soru için 25 ₺ ücret yatırılması gerekmektedir.) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu, itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile AFAD BAŞKANLIĞI PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’na yapacaklardır.

Adayların itiraz ettikleri soru sayısı kadar itiraz ücreti yatırdıkları AFAD BAŞKANLIĞI PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI tarafından dekont üzerinden kontrol edilecek ve yeterli ücret yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri AFAD BAŞKANLIĞI PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI tarafından kabul edilmeyecektir.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. Kimlik Numarası, imza, adres ve banka dekontu olmayan dilekçeler ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

https://www.afad.gov.tr/kurumlar/afad.gov.tr/Duyurular/2021/Subat/Gu%CC%88ncellenmis%CC%A7-Sinav-Uygulama-Kilavuzu.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.