Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

Çalışma Sadece Belli Grupları Kapsamayacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Ek gösterge sistematiği, kamuda çalışanların hem hiyerarşiyi hem de mesleki sorumlulukları dikkate alarak oluşturulan bir düzenleme. Belli aralıklarla yapılan düzenlemelerle omurga bozukluklarının oluştuğu bu zemini, yeniden toparlama ve beklentiyi karşılayacak şekilde neticelendirme konusunda masada olacak ve katkı sunacağız.

3600 Ek Gösterge beklentisiyle ilgili konu, bir takvim dahilinde beraber çalışmamızla neticelenecek ve hayata geçecektir. Bizim aldığımız karar, sadece belli meslek grupları şeklinde değil. Kararımız çok nettir, Sayın Bakan'ımızla imzaladığımız toplu sözleşmede, 3600 Ek Gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklinde geniş bir çerçeve ortaya koyduk. Çünkü ek gösterge sisteminde belli aralıklarla yapılan düzenlemelerle oluşan omurga bozuklukları nedeniyle, bir adaletin tesis edilmesine, topyekun ele alınmasına ihtiyaç var. Bu masada bunu temin etmek için beraber, olağanüstü gayret göstereceğiz.

Belli meslek grupları üzerinden değil kamunun tamamını ilgilendiren boyutuyla ek göstergeyi ele alabilir miyiz konusunda temel yaklaşımımız vardı. Bunu da toplu sözleşme kararına yansıtmıştık.'

2022 yılının sonuna kadar hayata geçirilmesi konusunda uzlaştığımız ama birinci yarısında bitirmek konusunda karşılıklı teyitleştiğimiz bir çalışmanın başlangıcını yapıyoruz. Amacımız kamu görevlilerinin ekonomik iyileşmesini sağlamak, sosyal refahına katkıda bulunmak, mesleki motivasyonunu artırmak ve beklentilerini karşılamaktır. Ek gösterge sistematiği kamuda çalışanların hem hiyerarşiyi dikkate alarak hem de mesleki sorumluluklarını dikkate alarak oluşturulmuş olan bir düzenleme. Belirli aralıklarla yapılan düzenlemelerle omurga bozukluğunun oluştuğu bu zemini yeniden toparlama ve beklentiyi karşılayacak şekilde neticelendirme konusunda masada olacak ve katkı sunacağız.

Kamu görevlileri açısından kıymetli olduğunu düşünüyorum. 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili olan konu bir takvim dahilinde bir mutfak çalışmamızla neticelenecek ve hayata geçecektir. Bizim aldığımız kararlar belirli meslek grupları değil, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesine diyerek geniş bir çerçeve ortaya koyduk.'' dedi.

3600 ek gösterge konusunda ikinci toplantı 16 Mart 2022 tarihinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.