Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

Kamu Sen'den PTT Çalışanlarına Yıpranma Payı Talebi

Koronavirüs Covid-19 sebebiyle yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci kamu çalışanlarının isteklerini bir kez daha Bakan Selçuk’a bildirdi.

KAHVECİ: PTT PERSONELLERİNİN İŞ YÜKÜ ARTTI, MUTLAKA PERSONELLERİN ŞARTLARI DÜZELTİLMELİDİR

Genel Başkanımız, Covid-19 hastalığından dolayı yaşamını yitiren sağlık personellerine şehitlik verilmesi yönünde İç İşleri Bakanlığına da teklif götürdüklerini belirterek, PTT çalışanları gibi kamuda zor şartlarda görev yapanların durumunun gözetilmesinin önemine değindi:

“Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamudaki personellerin konumun ayarlanması yönündeki yargıların uygulanmasında eksiklikler yaşanan kuruluşlar var. Misal PTT’de 12 yaşından küçük çocuğu olanlara idari izin verilmiyor. Kronik rahatsızlığı olanlara da izin verilmiyor. PTT’de çalışan dağıtıcı arkadaşlar zor şartlarda çalışıyor. İş yükleri de çoğaldığı için bu kişilerin mutlaka rahatlatılıp, kolaylık sağlanması gerekiyor. Onların da fiili hizmetten faydalanmasını talep ediyoruz. Bize gelen bazı bilgiler var ki, örneğin İşkur’da esnek çalışma mevzusunda ciddi sıkıntılar var. Sosyal tecrit sağlamaya yönelik önlemler, bazı kurumlarımızda yaşananlar bağdaşmıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.