Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen ÖSYM

Memur İkramiyelerinde Artış Olacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplu sözleşmeden sonra yukarı doğru bir trend oluştu ve üye sayımız her geçen gün artıyor. Ancak, örgütlenmenin sınırlarının genişlemesi ve örgütlenme hakkı bulunmayan iki buçuk milyonun üzerindeki memurların da örgütlenmesi gerekiyor. Türkiye’deki memur sendikacılığının kapsam kısmının yeniden ele alınarak daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında toplu sözleşmeye tabi olan ancak örgütlenme hakkı olmayan emeklilerin de ele alınması gerekiyor” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeliler konusunda büyük mücadele verdiklerini, konuyu defalarca toplu sözleşme masasında çözmek adına çalıştıklarını, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu sorunu da 2022 yılı içerisinde yetkili konfederasyon ve bakanlığın çalışarak bir karara bağlayacağını söyledi ve ”Çünkü biz dersimizi çalıştık. Konuyu gündemde tuttuk ve yetkililerinde gündeminde kalması için çaba sarf ettik. Burada da çeşitli konularda ayrımlar mevcut. Bu konuları da 2022 yılı içerisinde çalışıp karara bağlamış olacağız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ek gösterge özlük haklarıyla beraber emekli ikramiyesini de değiştiren bir husus. Burada belirli adaletsizlikler göze çarpıyordu. Biz bu konuyu defalarca masaya getirdik ancak bize bu konunun toplu sözleşme masasında çözülemeyeceği söylendi. Biz memur kitlemizden gelen talep üzerine ısrara devam ettik. Çünkü bizim için talebin zorluğu değil doğruluğu önemlidir. Biz de bu haklı talep üzerinden mücadelemizi sürdürdük ve meslek grubu açısından kapsayıcılığını da genişleterek 3600 ek göstergenin 2022 yılı içerisinde karara bağlanması üzerine bir sonuca ulaştık. Bu konu tamamlandığında emekli maaşlarında 700 ile 1100 TL arasında bir artış olacak. Emekli ikramiyelerinde 30 bin TL’yi bulan iyileştirmeler olacak.

Bu toplu sözleşme ile sendikalı olan ile olmayan arasında bir makas oluşturduk. Örgütlü olan memurlar 2022 yılı itibariyle 400 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacak. Oransal anlamda ise sendikasız memur yüzde 28,61’lik bir artış elde ederken örgütlü olan kamu görevlileri için yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir oransal zam mevcut. Bununla birlikte hizmet kollarında birçok yeni kazanım elde ettik ve toplamda 7 milyar liralık bir kazanıma imza attık.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.