Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Okullardan Hastanelere Görevlendirilen İŞ-KUR TYP Çalışanları Tepkili!

Koronavirüse ile mücadele kapsamında İŞKUR tarafından okullarda çalışan personel, hastanelerde çalıştırılmak üzere görevlendirildi. Çalışanlar ise doğrudan risk teşkil eden bir göreve bilgilendirilme yapılmadan ve eğitim tabi olmadan çalıştırıldıkları için şikâyette bulundu bazıları da bu durumdan ötürü istifa etti.

KENDİMİ NASIL KORUYACAĞIMI BİLMİYORUM’

A.O. ve A.A. bir okulda Ekim 2019’dan itibaren çalışırken salgınla beraber Devlet Hastanesi’nde görev alanların arasında. Herhangi bir eğitim tabi olmadan ve tedbir alınmadan çalışmaya başladıklarını belirten A.O., “Kendimi nasıl koruyacağımı bile bilmiyorum. Hastane tecrübem yok. Okulda çalışan için hastane handikabımız. Acilin girişine vereceklerdi. Hastane fobim olduğu için bahçıvan olarak görevlendirdiler. Ekip arkadaşlarımız koronavirüse yakalanan yurttaşların tedavilerinin yapıldığı katlarda görev yapıyor” ifadesi yer aldı.

‘DÜŞÜP BAYILACAKTIM’

Hastanede bir gün görev aldıktan sonra istifa eden 39 yaşındaki A.A., ise “Hemşire, sadece 30 dakika, çamaşır suyunu nasıl kullanacağımızı anlattı. Gözlerimde aşırı derecede enfeksiyon var. İlaç kullanıyorum. Bunu söyledim. İlk önce 10. katta ardından 2. katta daha sonra ise acilin girişinde görevlendirildim. Az daha düşüp bayılacaktım. Sinirlerim bozuldu. Sadece bir gün çalıştım. Bir sonraki gün, bu tehlikeden dolayı çalışılmaz diyerek istifa ettim. Okullardan sağlık kollarına, özellikle de bu süreçte personel getirmek gibi yanlış bir sistem yok” diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.