Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

PTT COVID-19 İdari İzin Genelgesi

Söz konusu genelgede "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile ilgili 2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın (Personel Genel Müdürlüğü) 14 Nisan 2021 tarihli ve E-28153895-903.99-24783 sayılı yazısı doğrultusunda, COVID-19 salgınının Ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla bazı düzenlemelere gidilmiştir.

Bu kapsamda;

1- Gebeliğinin yirmidördüncü haftasından otuz birinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç), Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır.

2- Esnek ve dönüşümlü çalışma uygulaması, iş ve işlemlerin aksatılmadan yürütülmesini teminen ünite amirlerinin yetkisinde olacaktır.

3- İdari izinli sayılanlar, istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Söz konusu çalışanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı olup, hizmetin yürütülmesi açısından sorumlulukları görev yerinde çalışanlar ile eşittir. Bu çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.

4- Posta ve Kargo hizmeti veren iş yerlerimizde 08.30-16.00 saatleri arası mesai uygulaması yapılacaktır. (Nöbetli çalışan iş yerlerimizde mesai uygulamasına mevcut haliyle devam edilecektir.)

5- PTT Merkez ve Şubelerinde 08.30-16.00 saatleri arası mesai uygulaması yapılacaktır. (Şubeler, yarım saat öncesinde son müşteri alımı yaparak gün sonu işlemlerini yapacaktır.) Gerek personel gerek toplum sağlığının korunması noktasında gerekli temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapılabilmesini teminen, PTT Merkezleri öğle arası saatlerinde kapatılacaktır.

6- Her türlü toplantı veya aktivitenin gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle video telekonferans gibi sesli görüntülü iletişim sistemleri vasıtasıyla uzaktan yapılmasına özen gösterilecektir.

7- Bu süreçte tüm personelimizin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması gibi gerekli tedbirler alınacaktır.

Bilgilerini, tebliğimizin EBYS kullanıcısı personele EBYS üzerinden, EBYS kullanıcısı olmayan personele ise imza mukabili duyurulmasını ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeden uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma planlarının yapılarak uygulamaya konulması hususunda gereğini rica ederiz." denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
PTTKoronavirüsIdari Izin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.