Öne Çıkanlar A101 Aktüel Ürünler BİM Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Sözleşmeli İstihdam Sorununu  Çözmek İçin Masada Olacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Memur sendikacılığı zoru değil imkansızı başarmıştır. Geldiğimiz nokta başladığımız yeri dikkate aldığımızda son derece önemlidir. Bir kişi bile bulmakta zorlanılan, sendikacılığın bu kadrolara yakıştırılmadığı bir zeminden başlayıp adım adım büyüyerek, kapasitemizi artırarak geldik ve bugün yüzlerce kazanımdan söz ediyoruz.

1995’e kadar memurların örgütlenme hakkı tanınmazken başladığımız yolda önce var olma mücadelesi verdik” diyen Yalçın, “İmkanların, fırsatların sınırlı olduğu günlerde kurucu kadromuzun kararlılığı ve samimiyeti ile sendikal mücadelemizi güçlendirmiş olsak da mevzuattaki yetersizlik nedeniyle kamu görevlileri sendikacılığı ve kamu görevlileri mesafe kaydedemedi. Ne zaman ki Memur-Sen olarak Toplu Sözleşme hakkını kamu görevlileri sendikacılığına kazandırdık o günden itibaren hatırı sayılır kazanımları elde etmeye başladık. Tüm bunlar aniden olmadı. Kurulduğumuz günden bu yana adım adım örgütlülüğümüzü büyüterek, sendikal mücadelemizdeki kuruluş ilkelerinden ve değerlerinden vazgeçmeyerek bu sonuca ulaştık.

30 yıl önce başlayan mütevazı yolculuk, Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğu gibi dünya çapında da 120 ülkede 177 konfederasyon ile işbirliği yapan büyük bir sendikal harekete dönüştü.

Şu an önümüzde iki önemli meselemiz var. Birisi Toplu sözleşmede masasında yetkili konfederasyon ile birlikte çalışılacak ve 2022 yılı içinde tamamlanacak denilen 3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusu. İlk toplantıyı gerçekleştirdik İkinci toplantıyı 16 Mart’ta gerçekleştireceğiz. Beklentimiz tüm kamu görevlilerini memnun edecek, adaleti sağlayacak bir düzenleme yapılmasıdır. İkinci önemli konu sözleşmeli istihdam konusudur. Bununla ilgili süreç de kısa sürede başlayacak. 520 bin sayısına ulaşan sözleşmeli sayısı var. Kamuda çalışma barışını bozan bu sorunu da çözüme kavuşturmak için masada olacağız.'' dedi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, ''Ülke ve millet olarak değişimin dönüşümün sürdürülmesi, elde edilen kazanımların devamlılığının sağlanması için bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde yarının güçlü ve müreffeh Türkiye'si için daha çok çalışmaktır. Bu bağlamda görev bilinci ile ülkemizin ve insanımızın kutlu medeniyet yolcuğunun en önemli aktörlerinden olan Memur-Sen'in Mardin özelinde yürüteceği proje ve çalışmalarla kentimizin değişimi ve gelişimine yeni binasında daha büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Yeni Hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ''Çoğu ilimizde olduğu gibi Mardin’de de bir göz odada yıllarca süren mücadelenin bugün hem Mardin’de hem bölgede hem de ülkemizde geldiği nokta iftihar kaynağıdır. Kararlı, dirayetli mücadelemizin Türkiye’nin en büyük sendikasına dönüşmesi, dünyanın farklı ülkelerinde sözü değerli bir harekete dönüşmesi örgütlü gücümüzün ispatıdır.'' dedi.

Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Eyüp Değer, ''Memur-Sen kurulduğu günden beri hak, emek ve ekmek mücadelesi veren bir erdemliler hareketidir. Bu hareketin soylu mücadelesini ilimizde sürdürmeye kararlıyız ve sürdüreceğiz. Mardin’deki kamu görevlilerinin beklentilerini kazanıma dönüştürmek için örgütlü gücümüzü büyüteceğiz, Memur-Sen’in mücadelesini ve örgütlülüğünü perçinleyeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.