Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

14 Mart Tıp Bayramı İkramiyesi Kanun Teklifi

Teklif ile, Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolarda görev yapanlara 14 Mart 2021 tarihinden itibaren her yıl, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır.

Toplum sağlığı çerçevesinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız COVID-19 salgını ile birlikte zorlu şartlar altında görevlerini yerine getirmek için yoğun bir özveri ile çalışmışlardır. Bu zorlu süreçlerde sağlık çalışanlarımıza ne kadar ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmış, birçoğu ailelerinden dahi uzakta, izin kullanmadan, gece gündüz demeden, kendi sağlıklarını tehlikeye atarak savaşmışlardır. Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımıza minnetimiz büyüktür.

Bu nedenle, COVID-19 pandemisinin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden ailesine, sevdiklerine, sosyal hayatına hasretle çalışan, sabır, özveri ve gayretle mesleğini icra eden ve kendini insanlığa hizmet etmeye adayan vefakar ve cefakar sağlık çalışanlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü ve onlara olan minnetimizin bir göstergesi olarak 14 Mart Tıp Bayramı'nda iki maaş ikramiye verilmesi düzenlenmiştir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile, sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil olan sağlık çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi adı altında iki maaş ikramiye verilmesi düzenlenmiştir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

''Geçici Madde 47- Sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil olan sağlık çalışanlarına, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi olarak, 14 Mart 2021 tarihinden itibaren, her yıl Mart ayı brüt maaşı tutarı kadar iki maaş ikramiye ödenir.''

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.