Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Anestezi Tekniker ve Teknisyeni Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Söz konusu soru önergesinde ''hastanelerin en önemli sağlık personellerinden olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri her yıl katlanan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle yaklaşık 80 bin mezun sayısına ulaşmıştır. Bir ameliyatın en iyi şekilde devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri sağlık kurumlarının bir parçasından ziyase yapıtaşlarıdır. Atama sayılarının yetersiz oluşu mezunlarda hayal kırıklığı yatmıştır. Atama bekleyen Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri'nin COVID-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması uygun olacaktır.'' denildi.

Soru önergesinde ''gerekli yetkinliğe, bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimlerini almış, görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için bekleyen Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri'ne niçin bu kadar az kontenjan ayrılmış ve mağdur edilmiştir. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2020 yılı içinde ne zaman ve ne kadar Anestezi Tekniker ve Teknisyeni istihdam etmeyi planlıyor musunuz? Bu birimlere yönelik personel istihdam edilmesi ile ilgili takvim belli midir? Ülkemizde istihdam edilen Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri sayısı nedir? Kamu ve özel hastanelerinde Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri açığı ne kadardır? Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki ve akademik eğitimlerinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi lisans düzeyine çıkarılması için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Anestezi çalışanlarının sağlık teknisyeni, sağlık memuru, anestezi teknisyeni, sağlık teknikeri, anestezi teknikeri gibi farklı kadrolarda olması ve bu kadroların özlük haklarının birbirinden farklı olması çalışanlar arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu uygulamanın tek bir unvan altında birleştirilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Branşlaşmanın ve görev tanımının kesin çerçevelerle belirlenmesi sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıran en önemli unsurdur. Bu hassasiyetin hastane yönetim ilkelerine dahil edilmesi ve kabul görmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Hastanelerin Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin yerine başka branşlardaki sağlık görevlilerini çalıştırmaları atama sayılarının az olmasına neden olmakta mıdır? Bu durumun önüne geçilmesi adına bu şekilde çalışan anestezi dışı sağlık personellerinin bir an önce asıl görev yerlerine çekilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?'' soruları yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.