Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) Antikor Testi (RESMİ YAZI)

Söz konusu resmi yazıda Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığı ile ilgili, 09 Mayıs 2020 tarih ve 31122 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 5. Maddesinin (b) bendinde SUT işlem kodu 907222 olan Covid-19 (SARS-CoV-2) IgG testi ve SUT işlem kodu 907223 olan Covid-19 (SARS-CoV-2) IgM testi tanımlandığı bildirildi.

Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığının tanı ve tedavisinin yapıldığı tüm kamu sağlık tesisleri ve özel sağlık kuruluşlarında bu testlerin çalışılmasının Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünün belirtildiği resmi yazıda testlerin Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığının tanı ve tedavisinin yapıldığı özel sağlık kuruluşlarında çalışılması halinde seroprevalans formunun doldurulması ve sonuçların Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) ve e-Nabız sistemine gönderilmesinin gerektiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.