Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Ek Gösterge Artışı İçin Kanun Teklifini Görmemiz Gerek

Her yıl sağlıkta 60-70 bin istihdam yapılması gerektiğii, atama bekleyen 600 bin sağlık mezunu olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Yapılan düzenlemeleri önemli buluyoruz. Ancak şiddeti körükleyen sorunlar da ortadan kalkmalı. Bunun için de çalışmalar yapılmalı. Sağlık kuruluşlarında devletin varlığı daha çok hissettirilmeli. Her ay yayınladığımız raporlarla, sağlıkta şiddete karşı toplumsal bir duyarlılık yarattık. Bu duyarlılığı daha da fazla artırmak için devlet nezdinde de çalışmalar yapılmalıdır.

Düzenleme, sağlık çalışanlarını koruyan önemli bir adımdır. Bu düzenleme birçok Avrupa ülkesinde yok. Dünyaya örnek teşkil edecek önemli bir adım atıldı.

Doktorlarımız, tazminatlar yüzünden riskli ameliyatları yapmak istemiyordu. Dolayısıyla vatandaş da zarar görüyordu. Aynı zamanda doktorlar daha basit alanlara yöneliyordu. Bu da sağlık sisteminin geleceği için tehlikeliydi. Düzenleme bu durumu ortadan kaldıracaktır.

Memur-Sen olarak 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması ve her çalışanın bu haktan yararlanması gerektiğini tüm platformlarda dile getirdik.  Talebimizin karşılık bulduğu bir düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Her bir kamu çalışanın ek göstergesinde 600 puanlık yükseliş oldu. Düzenleme ile ilgili yasa teklifinin Meclis’e gelmesini bekliyoruz. Maddeleri görünce daha net konuşabiliriz. Eğer bizim taleplerimizin tersi bir durum söz konusu olursa, mücadelemizi devam ettireceğiz.

Sağlık çalışanlarının döner sermayeye bağlı çok büyük sorunları var. Sendika olarak bizim temel yaklaşımımız tüm sağlık çalışanlarının ücretinin yükseltilmesi ve tavan ücretlerinin artırılması. Bizler her platformda, performansa bağlı ücret sistemini doğru bulmadığımız söyledik. Farklı hastanelerde çalışan ama aynı işi yapan sağlık çalışanları birbirinden farklı ücret alıyor. Biz bu konuda adalet istedik. Merkezi ödeme sistemini talep ettik. Bireysel performans sisteminin hayata geçmesini istedik. Bu taleplerimizin karşılık bulduğu bir yasa teklifi var. Sağlık çalışanlarını memnun edecek, adaleti sağlayacak bir düzenlemeden bahsedebiliriz. Ancak, ikincil düzenlemeler de çok önemli. Uygulamaya geçerken yönetmeliklerin yasanın içeriğini negatif yöne çevirmesi ihtimali endişesini de yaşıyoruz. Bu durumda, itirazlarımızı yaparak mücadelemize devam ederiz. Sağlık çalışanları arasında adalet sağlanmalı.

Radyoloji çalışanlarının yönelik yapılan bazı düzenlemelere itirazımız var. Yeni düzenlemeye göre, saat hesabı yapılarak radyoloji çalışanlarının sağlık izni kullanma hakkı kısıtlanıyor. Biz buna itiraz ettik ve konuyu yargıya taşıdık. Çünkü kanunda belli bir madde var ve burada sağlık izninin kullanılabileceği açıkça ortaya konmuş. Kanunun ilgili maddesini yönetmelikle düzeltemezsiniz. Yapılmış olan düzenleme masa başında yapılmış, sahanın gerçekliğinden uzak bir düzenleme.

Hekim göçünün birçok sebebi var. Bu konuların bütüncül olarak masaya yatırılması gerekiyor. Hekim göçüyle ilgili bir çalışma yaptık. Buradan çıkan sonuçları Bakanlığa sunduk. Orada çok önemli maddeler var. Elbette ücret önemli bir madde ama bunu izleyen daha birçok sorun mevcut. Bunların hepsinin masaya yatırılması gerekiyor.

Sağlık-Sen olarak hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının haklarını savunuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımızın meselelerine bütüncül yaklaşıyoruz ve sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.