Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Hemşirelere 3600 Ek Gösterge Kanun Teklifi

Söz konusu kanun teklifinin genel gerekçesinde; ''hemşireler sağlık hizmetlerinde hekimlerin en yakın çalışma arkadaşları, sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük görevler ve sorumluluklar üstlenen sağlık emekçileridir.

Mesleki eğitim alan, hekimlerin hazırladığı planlamasıyla tedavi sürecinde görev alan hemşireler, hasta bakımını üstlenmelerinin yanı sıra, hastaları yapılacak tetkiklere hazırlama, ilaç ve serumlarını uygulama, hastaların tıbbi öykülerini rapor etmek ve durumlarındaki değişiklikleri izlemek, acil tıbbi durumlarda hastaya anında bakım sağlamak gibi görevleri de yaparlar.

Sağlık hizmetlerinin görünmeyen kahramanları olarak adlandırabileceğimiz hemşireler, COVID-19 salgınıyla mücadelede oynadıkları rol ile görünür hale gelmiştir. Hemşireler gecesini gündüzüne katıp, büyük bir özveriyle, idealist bir şekilde sağlıklı bir toplum için hizmet eden, ancak emeğinin karşılığını alamayan kamu görevlileridir.

Aynı birimde farklı kadrolara sahip hemşireler aynı işi yaptığı halde farklı ücretlerle çalışmaktadır. Çalışma saatleri bile farklı olan bu üç kadro arasında ücret uçurumu da bulunmaktadır.

Kanun değişikliği teklifimiz, 7 gün 24 saat çok tehlikeli çalışma alanı olarak nitelendirilen hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında ağır çalışma koşullarında halkımıza hak ettiği hemşirelik bakımını vermeye çalışan hemşirelere, gerek çalışma sürelerinde gerekse emekli olduktan sonra rahat bir yaşam sürmelerine olanak tanınması için 3600 ek göstergenin en kısa zamanda verilmesini amaçlamaktadır.

Kanun Teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3031.pdf linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.