Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Sağlık Çalışanlarının Sorunları Gündeme Geldi

Pandemi sürecinde verilen ek ödeme desteğinin devam etmesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve istihdam eksikliğinin giderilmesi gibi birçok sorun masaya yatırıldığı görüşmede Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 3 ay tavandan verilen ek ödeme desteğinin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Ziyarete ilişkin detayları paylaşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, pandemi sürecinin devam etmesi ve hastanelerin/kurumların gelir elde edememesi göz önünde tutularak Temmuz ayı dâhil pandemi süresince tavandan ek ödeme uygulamasının devam etmesi gerektiğini talep ettiğini belirtti.

Döner sermaye uygulaması yeniden kurgulanarak çalışanların gelirinin artırılmasıyla ilgili hazırlamış oldukları ‘Döner Sermaye Yönetmeliği Teklif Dosyası’nı Bakan Koca ile paylaştığını, COVID-19 ile mücadelede çalışanlara ilave ücret ödenirken ekibin bir parçası olan GİH ve YH sınıfı çalışanlarının göz ardı edildiğini ve ilave ücret verilmesi için bir düzenleme yapılması gerektiğini belirttiğini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaklaşık 11 bin 500 4\B sözleşmeli, 863 vekili ebe-hemşire, 3 bin kamu dışı aile sağlığı çalışanının kadroya alınarak kamuda mali, özlük ve sosyal haklar açısından tek tip ve kadrolu istihdam modelinin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdiğini belirtti.

Uzun süredir yapılmayan Görevde Yükselme Sınavının ilan edilmesi ve 2 bin kadro açılması gerektiğini de belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaklaşık 9 bin kişinin görevde yükselme beklediğini söyledi.

Kadro kontenjanının artırılması ve her yıl düzenli olarak sınav yapılması gerektiğini de vurgulayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının idare tarafından icap nöbetine çağrıldığını ancak icap nöbet ücretleri ödenmediğini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, icap nöbet ücretlerinin ödenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Pandemide aktif görev alan ASM çalışanlarına da ilave bir ödeme yapılması, filyasyon ekiplerinin ek ödemelerinin de 'riskli birim katsayısıyla' ödenmesi gerektiğini savunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 3600 ek gösterge artışının hemşire, ebe, sağlık memuru gibi unvan ayrımı yapılmadan lisans mezunu tüm çalışanları kapsaması gerektiğini söyledi.. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın organizasyonuyla tüm hastaneler ve özellikle şehir hastanelerinde gündüz bakım evlerinin ve 7/24 esaslı kreşlerin açılmasını istediklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, her alanda eksik olan istihdam ihtiyacının giderilmesi ve yıllardır atama bekleyen mezunların istihdam edilmesi için yeteri düzeyde alım gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Görevi başında COVID-19'a yakalanarak vefat eden sağlık çalışanı ailelerinin vazife malullüğü haklarından faydalanması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, çözüm bekleyen birçok konuyu gündeme getirerek çözüme yönelik teklifleri ilettiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.