Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (16 Ağustos 2022)

Sağlık Yönetimi Alanı Mezunları sağlık lisansiyeri olarak tescillenmiş ve sağlık idarecisi meslek tanımı yapılmıştır. Ancak henüz lisans mezunlarının kamuda kadro tanımları yapılmamıştır. Sadece uzman yardımcılığı ya da veri hazırlama kontrol işletmeni gibi tüm lise ve üniversite mezunları için açılan ve bilgisayar işletmenliği sertifikası dışında hiçbir özelliğin aranmadığı bir kadroya sınırlı sayıda atanabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı idari personel ihtiyacını kurum içindeki diğer sağlık meslek mensuplarından tamamlamaktadır. Lisans tamamlama programlarına başvuran ön lisans mezunları, büyük ölçüde halen sağlık alanında çalışmakta olan sağlık teknikerleridir. Bunların mezuniyetlerinden sonra idari kadrolara atanmalarının fırsat eşitsizliği yaratacağı bir gerçektir.

Atama yapılmaması ve her yıl binlerce mezun verilmesinin yaratacağı istihdam sorunu, insan kaynağının verimsiz kullanımı ve genç insanların hayal kırıklıklarını beraberinde getirmektedir.

Bu bağlamda;

1- 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında kanun Hükmünde Kararnamenin ''Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı'' cetveli içine ''Sağlık İdarecisi'' kadrosunun ilave edilmesi için bir çalışmanız var mı?

2- Sağlık Kurumları İşletmeciliği'nden mezun olan gençlerin istihdamı için bir planlamanız bulunmakta mıdır?

3- 150 bini aşkın mezunu olan sağlık yönetimi bölümüne haklarını verecek misiniz?

Soru Önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-70236s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe 2 yıl önce

Zor değil staj yaptığımız yerlerde bize de kadro vermek...

Avatar
Fatma 2 yıl önce

Sağlık yönetimi lisans mezunları için kadro istiyorum