Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel

Sözleşmeli Personel İçin Yakın Zamanda Masaya Oturacağız

Sözleşmeli personel için de yakın zamanda masaya oturulacağını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Büyük umutla beklenen mali ve özlük haklara yönelik düzenleme bir an önce hayata geçirilmelidir. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenlemenin sağlık sisteminin geleceği açısından önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Sağlık çalışanlarını bölen ve kutuplaştıran aksi adımların atılması sağlık sisteminin geleceği açısından risk taşımaktadır. Ayrımcılığa yol açacak hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz.

Ek göstergenin kapsamının geniş tutularak, tüm çalışanları kapsayacak şekilde yasalaşmasını bekliyoruz. 3600 ek göstergenin hayata geçmesiyle emekli maaşları ve ikramiyelerinde önemli artış olacak.

Ülkemiz hemşire ve ebe sayısı bakımından AB ve OECD ülkeleri arasında son sırada yer almaktadır. Veriler, Türkiye’nin mevcut sağlık personeli kapasitesinin uluslararası standartların oldukça altında olduğunu net bir şekilde göstermektedir. Sağlıkta istihdam yetersizliğinin getirdiği problemler beraberinde sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Bu noktada, nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

İstihdam sorununa bir de enflasyon, ücret yetersizliği ve döner sermayeden kaynaklı adaletsiz ödeme sistemi de eklendiğinde, sağlık çalışanlarının durumu içinden çıkılmaz bir hale dönüşmektedir. Nitelikli personelimizi kaybetmeye başladık. Gerekli önlemler alınarak, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı verilmelidir.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, ''Biz sadece eleştiren bir sendika değiliz. Yaşanan sorunlara yönelik çözüm ve model önerileri sunuyoruz. Tek gayemiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mutluluğu.'' dedi.

Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana dur durak bilmeden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerimizin daha iyi şartlarda çalışması için mücadele ediyoruz. Sürekli sahada, çalışanlarımızın yanında olduğumuz için üye sayımızı artırdık. Bu başarıda emeği olan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.