Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Yıllardır Döner Sermaye Sistemindeki Adaletsizliği Haykırıyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''andemiyle mücadelede başarıdan bahsediliyorsak bunun mimarı sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde günlerce ailelerinden, çocuklarından uzak kaldı. Selde, depremde yani yaşanan her olumsuzlukta sağlık çalışanlarımız üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor, fedakarca insanlara derman oluyor. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığını kimse değersizleştiremez, kimse görmezden gelemez.

Sorunların çözümü için paydaşların görüşlerinin alınması gerekiyor. Biz yıllardır döner sermaye sistemindeki adaletsizliği haykırıyoruz. Bir hastanede görev yapan sağlık çalışanıyla başka bir hastanede görev yapan branşları aynı, çalışma süreleri aynı sağlık çalışanlarının aldığı ücretler birbirlerinden çok farklı. Hastanenin/kurumun gelirine bağlı bir ücret politikasını doğru bulmuyoruz. Esas olan dökülen alınteri olmalı ve karşılığı hakkaniyetle verilmelidir. Bizim mücadelemiz adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının oluşturulması içindir. Bu sistemin adaletli bir şekilde yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

3600 ek gösterge vaat olmaktan çıkıyor. Çalışmalar başladı. 3600’ün kapsayıcı olması için masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Sözleşmeli personel için de bu yıl bir çalışma yapılacak ve birbirinden farklı istihdam modellerine son verilecek. Bunun için de bir masa kurulacak ve Memur-Sen olarak yerimizi alacağız.

Ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış çok değerli bir kazanım. Bununla birlikte sağlık çalışanlarının ücretlerinde önemli bir artış oldu. Yine idari izinli günlerde görev yapan sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti verilmesini sağladık. Sağlık çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sağlık çalışanlarının iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale gelmesi gerekiyor. Sağlık çalışanları ağır iş yüküyle fedakarca çalışıyor. Bunun için her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı muhakkak atanmalı.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in amacı çalışanların emeğini ve alın terini korumaktır” diyerek, “Bizden önce sendikacılık yapanlar çalışanların sorunlarıyla ilgilenmiyordu. Onlar ideolojik davranıyorlardı. Ama Memur-Sen’in kuruluşu ve yetkiyi almasıyla kamu çalışanlarının sorunları çözülmeye başladı. Özlük ve ekonomik hakları gelişti. Çünkü bizim sendikal anlayışımızda çalışanların dertleriyle dertlenmek var.

Tüm paydaşlarımızla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorun ve taleplerini paylaşıyoruz. Sadece eleştirmiyor, aynı zamanda çözüm önerilerini de sunuyoruz. Sorunlar çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, ''Sağlık sistemini ayakta tutan fedakar sağlık çalışanlarıdır. Çalışanların haklı taleplerinin görülmesi gerekir. Hasta memnuniyeti nasıl sağlanıyorsa sağlık çalışanlarının memnuniyeti de sağlanmalı. Bunun yolu çalışanların sorunlarının çözüme kavuşturulmasından geçmektedir'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.