Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı engelliler altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği

2022 Yılı Açık Öğretim Kurumları 2. Dönem Online (Çevrim İçi) Sınavı Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanır?

Online olarak gerçekleştirilen sınav; yurt içi ve yurt dışında  saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdi. Çoktan seçmeli dört seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşan testler hâlinde gerçekleştirilen online sınav uygulamasında her dersin testi için 25 dakika süre verildi.

AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI DEĞERLENDİRME

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli dört seçenekli 20 soru soruldu, Her doğru cevabın puan değeri beştir. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılmakta olup doğru cevaplar dikkate alınmaktadır ve her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılmaktadır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmamaktadır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmemekte, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilmektedir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.