Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge öğretmen ÖSYM

2022 Yılı AÖO III. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu

Açık Öğretim Ortaokulu 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı III. Dönem ilk kayıt başvuru işlemleri 11 Nisan 2022 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.(Kayıt tarihlerindeki değişikleri web sayfamızdan takip ediniz.)

İlk Kayıt Başvuru Yeri; İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'dir. Kayıt Yenileme Sınav Bedeli yatırılmadan önce; Bilgilerinde güncelleme (T.C. Kimlik Numarası,Sınav Yeri,İletişim Bilgileri v.b.) yapmak isteyen öğrenciler ile ücret muafiyetinden yararlanan öğrenciler sınav bedeli yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmalıdır.

İlk Kayıt Sınav Bedeli

Dikkat: İlk Kayıt sınav bedelini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklarınızla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurunuz.

Öğrenci adayı, T.C. kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL ödeyecektir.https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav bedeli yatırabilir.

İlk kayıt yaptırılan Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında 10 TL ödenecektir. İlk kayıt sınav bedelini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklarınızla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurunuz. Sınav bedelinin doğru olarak yatırılmasından öğrenci adayı sorumludur. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde Aktif duruma geçilip geçilmediği öğrenci adayı tarafından kontrol edilmelidir.

T.C. kimlik numarası olmayan yabancı uyruklu öğrenci adayları ilk kayıt sınav bedelini yatıracakları hesap numarasını Açık Öğretim Ortaokuluna ulaşarak öğrenebilirler. Öğrenci adayları banka dekontunun aslını Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğüne teslim edeceklerdir.Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü banka dekontunu sisteme yükleyerek Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde öğrenci adayının AKTİF olmasını sağlayacaktır.

Kayıt Yenileme Sınav Bedeli

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, mezun olana kadar her dönemde kayıt yenileme sınav bedelini ödemeleri gerekmektedir.Bir dönem için kayıt yenileme sınav bedeli, 50 TL olarak belirlenmiştir.

Ücret muafiyeti durumunda olan öğrenciler mezun olana kadar her dönem en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır. Bu işlemi yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamazlar.

Öğrenci, T.C. kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL ödeyecektir. https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav bedelini yatırabilirsiniz.

Kayıt yenileme işlemi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden yapılacaksa, kayıt yenileme sınav bedelinin yanı sıra 5 TL’de, kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında ödenecektir.

DİKKAT: Kayıt Yenileme Sınav Bedeli ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın aktifleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

İLK KAYIT KILAVUZU

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.