Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

LGS Kapsamında Sınavın  Yapılacağı Okul Sayısı Beş Kattan Daha Fazla Arttı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ,televizyon programına uzaktan bağlantıyla canlı olarak katıldı.Sorulara tüm samimiyetiyle cevap veren Sayın Selçuk ,önemli açıklamalarda bulundu.20 Haziranda yapılacak olan LGS Sınavı nedeniyle şu açıklamayı yaptı. "Geçen seneki LGS'de sınav yaptığımız 3 bin 873 okul vardı. Bu sene sınav yapılan okul sayısı 18 bin 139 oldu. Beş katından fazla arttı. Böylelikle sosyal mesafe kurallarına kolaylıkla uyulabilecek." diye konuştu.Dolayısıyla sınavın yapılacağı salon 111 bin 918 olacak.Sınav salonlarında görev alacak sayısı da 353 bine çıkarıldı.Okulların sıvandan bir gün önce tekrar temizlenerek dezenfekte edileceği de açıklamalar arasında yer aldı.Bakan Selçuk merkezi LGS sınavında velilerin,görevlilerin uyarılarını dikkate almalarının önemine değindi.Sınava maske takarak girecek öğrencilerin,maske takmakta güçlük çeken çocukların maskelerini çıkarabileceklerini ,çocuklar arasındaki mesafeye dikkat edileceğini sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye'de ve dünyada salgın nedeniyle oluşan kısıtlamaların eğitim sistemimizde de bazı değişikliklere gidildiğini,buna istinaden eğitim ve öğretimin bir süredir uzaktan eğitim ile sağlandığını belirtti.2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitimin uzaktan devam etmesinin veya ertelenmenin söz konusu olup olmayacağıyla ilgili kararın salgın sürecine göre değişeceğini vurguladı.Sayın Selçuk Bilim Kurulu tavsiyelerini ve Sağlık Bakanlığının açıklayacağı veriler doğrultusunda kararlarını sürekli güncellediklerini sözlerine ekledi.31 Ağustos tarihi itibari ile telefi eğitimlerinin başlayacağını ve en az 3 hafta süreceğini dile getirdi.Yeni eğitimve öğretim tarihi ile ilgili net bir zaman dilimi söyleyemediklerini,ancak salgın nedeniyle açıklanacak veriler doğrultusuyla telafi eğitiminin ardında başlayabileceklerini söyledi.

Özel okullar için daha önce belirtilen telefi eğitimi 15 Ağustos diye açıklanmıştı.Bu tarihin zorunlu olmadığını ,özel okullar için en erken başlanabileceği bir tarih olarak belirlendiğini,isterse bir özel okul ,bunu 31 Ağustos'ta başlatabilir veya daha erken başlatabilir diyerek konuşmasına söyle devam etti, önemli olan bu konuda bazı seçenekler sunmak diye konuştu.Bakan Selçuk telafi eğitimi ile ilgili teknik ayrıntılar hakkında ileri bir tarihide daha geniş bilgiler paylaşacaklarını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.