Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen 3600 ek gösterge ÖSYM

Sözleşmeli Personel Maaş Zammı (22 Şubat 2022)

Genel Başkan yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Kaan Çetinbaş imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, kamu görevlilerinin 2022 ve 2023 yıllarında yararlanacağı mali ve sosyal hakları düzenleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme 25 Ağustos 2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Toplu Sözleşme hükümlerine göre kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 27.91 oranında zam yapılmış, ilaveten 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 38'inci maddesi ile verilen ilave yüzde 2.5 oranındaki zamla birlikte toplam zam oranı yüzde 30.95 olmuştur.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurlara maaş zammı ile farkları ödenmiş olmasına rağmen 4/B'li sözleşmeli personele Şubat ayının sonuna gelinmesine rağmen hala yüzde 2.5 oranındaki refah payı ve maaş farkı ödenememiştir. Kurumların tahakkuk birimlerince sözleşmeli personele ilişkin sistemin açılmaması sebebiyle farkların ödenemediği ifade edilmekte olup; gecikmenin Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün maaş ödeme sisteminde sözleşmeli personele ilişkin modülün açılmamasından kaynaklı olduğu belirtilmektedir.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve Kanunla elde ettiği hakların zamanında ödenmesi ve gecikmelerden kaynaklı mağduriyet oluşmamasını teminen, maaş ödeme sisteminde ivedilikle sözleşmeli personel için giriş yapılmasına imkan sağlanmasını ve sonucundan 4688 sayılı Kanun'un 19/f maddesine göre Sendikamıza bilgi verilmesini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.