Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

Sözleşmeli Personele İşsizlik Ödeneği Hakkı Verilmesi Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile, TBMM Teşkilatı Kanununun 30. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası kapsamında idari hizmet sözleşmesi ile sözleşmeli personel olarak çalışanlara işsizlik ödeneği hakkının sağlanması amaçlanmaktadır.

25 Ağustos 1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 46. maddesinin ikinci fıkrası ''Bu Kanun 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile ikinci fıkrası kapsamında olanlardan bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalıları 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Teşkilat Kanununun 30. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası kapsamında idari hizmet sözleşmesi ile sözleşmeli personel olarak çalışanlar, 4857 sayılı Kanuna göre kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışanlardan 5510 sayılı Kanunun 52'nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında işsizlik sigortası primi ödeyen isteye bağlı sigortalılar ile aynı Kanunun ek 6'ncı maddesi kapsamındak sigortalıları ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20'nci maddesinde açıklanan sandıklara tabi sigortalıları kapsar.'' şeklinde değiştirilmiştir.

25 Ağustos 1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun 51. maddesinin birinci fıkrasına ''6253 sayılı Kanunun 30. maddesi kapsamındaki sigortalılardan hizmet akitleri, aynı kanunun 30. maddesinin 6. fıkrasındaki hallerde dahil olmak üzere TBMM tarafından sona erdirilmiş olmak.'' şeklinde (h) bendi eklenmiştir.

KANUN TEKLİFİ

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.