Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

Enfes Aromalı Kornişon Turşusu

Yapılışı;

Ben 5 kilo kornişon salatadan yaptım. Salatalarımızı güzelce yıkıyoruz, kavanoz larımızı sıcak sudan geçirip iyice kuruluyoruz,kapakların yeni olmasına özen gösterin.

Ocağa kaynatmak için sularımızı alalım, kavanozların diplerine 3 diş sarımsak atıp yarıya kadar salata ile dolduralım, 4_5 adet karabiber,3 parça soğan,3 dal dereotu ve maydanoz ekleyip tekrar salatalarımızla kavanozları dolduruyoruz. 

3 diş sarımsak,dolu dolu 1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 tatlı kaşığı şeker,yarım çay kaşığı limon tozu, 1 su bardağı üzüm sirkesini katıp yine  3 diş sarımsak 3 dal dereotu ve maydanozu üstüne dizip kaynar suyumuzu salataların üstüne çıkacak şekilde dolduruyoruz. 

Kapakları kapatma işleminde ellerinize dikkat edin yakmayın. 

Kapağı en iyi kilitleme yöntemi iki geri, bir ileri yöntemidir. Kapakları kapatın ve kavanozları ters çevirip bir gece bekletin.

Bu tariften karışık turşularda yapabilirsiniz. 

Turşunuzu biraz acılı olsun istiyorsanız süs biberi de ekleyebilirsiniz. 

Güneş görmeyen bir yere alarak muhafaza edin. 

20 gün sonra turşularınız yemeğe hazır

Dereotu ve maydanozdan hoşlanmıyorsanız, defne yaprağı da olabilir. 

Afiyet olsun sağlıklı günlerde yiyin inşallah 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.