Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Fırında Kremalı Tavuk

Yapılışı;

1 adet soğanı küp küp doğrayın, 2 diş sarımsak ekleyip, 1 kaşık zeytinyağı ile kavurun. 

1 adet yeşil dolmalık biberi de 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile soteleyin. 

3 adet tavuk göğsünü çok küçük olmayacak şekilde yemeklik olarak doğrayın ve biraz yağ, tuz, karabiber ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. 

2 yemek kaşığı tereyağı eritip 50 gram un ile kokusu çıkana kadar kavurun, 120 ml ekşi maya yada normal yemeklik yarım kutu krema ilave edin, 1 çay kaşığı tuz ve kekik ekleyerek ( mıhlama) kıvamını alasıya kadar pişirin. 

1 adet domatesi yarım ay şeklinde kesip fırın borcamına dizin, üzerine kavrulmuş soğanı,biberi, tavuk göğüslerini sırası ile dökün.

Üzerine tekrar 1 adet yarım ay şeklinde domates doğrayıp dizin ve son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.