Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte

Akıtmalı harcı için ;

200 gram yağlı kıyma, 1 adet soğan

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

50 gr ceviz içi, Yarım tatlı kaşığı tuz

Yemek için ;

500 gram parça kuzu eti, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 400 gram süzme yoğurt

1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı nane

30 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı ;

Akıtmalı harcı için;

Soğanın kabuğunu soyup ince olacak şekilde kıyın.

Kıymayı tencereye alıp kendi yağında kısık ateşte kavurun,soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin ( pembeleşme olmasın) 

Tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip tencereyi ocaktan alın,ufalanmış ceviz içini ekleyip karıştırın.

Köfte harcı için;

Soğanı ince ince doğrayın. 

Bulgur, yağsız kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve yenibaharı ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcının üçte birini ayırın.

Büyük olan parçadan kayısı büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verip içli köfte yapar gibi içini oyun,içine cevizli harcınızdan ekleyip ağız kısmını kapatıp yuvarlayarak şekil verin,kalan köfte harcından ise misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Misket köfteleri ve içi doldurulmuş köfteleri büyük bir süzgecin içine alın.

Süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine yerleştirin ( buharlama işlemi yapılacak). Üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri bu şekilde 20 dakika kadar kontrollü olarak buharda pişirin.

Küçük parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini 5-6 bardak suyla birlikte bir tencereye alın, su kaynadığında üzerinde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.

Islatılmış nohut ve tuzu ekleyin.

Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurda yumurtayı ekleyip iyice çırpın. 

Tencereye alıp kısık ateşte hep aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. Nohutlu etin suyundan azar azar ekleyip karışımın ılınmasını sağlayın.

Karışımı nohutlu ete azar azar ekleyip karıştırın. Buharda pişirdiğiniz köfteleri ekleyip bir taşım pişirin. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın.

Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.