Öne Çıkanlar engelli A101 Aktüel Ürünler Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı

50/d Kapsamındaki Araştırma Görevlileri İş Güvencesinden Yoksun Olamaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ''Mevcut sorunların çözüme kavuşturulması, beklentilerin karşılanması, verimliliğin artırılması için emek harcamaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Türkiye’nin yatırım yaptığı, en verimli oldukları dönemde, 30-35 yaşındaki bir bilim insanının doktorasını bitirdiği gün işsizliğe mahkûm edilmesi kabul edilemez. Biz sözleşmeli istihdamın sona erdirilmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için mücadele ederken, araştırma görevlilerinin iki farklı statüde, iş güvencesinden yoksun biçimde istihdam edilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. İş güvencesinden yoksun 50/d kadrosunun neden olduğu belirsizlik giderilmeli, araştırma görevliliği kadrosu iş güvencesine kavuşturulmalıdır.

Üç esası stratejimizin temeli olarak belirledik. İlki, kendi içinde bütünlüğü kalmayan, hiyerarşisi ve adaleti bozulmuş ek gösterge sistemi gözden geçirilmelidir. İkincisi, bütün kamu görevlileri az veya çok bir ek gösterge almalı ve emekli ile çalışan arasındaki maaş adaletsizliği giderilmelidir. Üçüncüsü ise, çalışma bir iki ay gibi bir sürede tamamlanarak kamuoyundaki stres sona erdirilmelidir.

Temel yaklaşımımız, ek göstergelerin bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır. Üçüncü toplantının yapılacağı 10 Mayıs’a kadar teknik ekiplerimiz Bakanlık yetkilileriyle görüşecek, sahanın beklentilerini paylaşacak.'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, ''Promosyonlardan disiplin kurullarına, servis sorunlarından üniversite akademik/idari personel arasındaki ayrımcılığın sonlandırılmasına kadar uzanan büyük bir başarı hikâyesinin kahramanı teşkilatıma minnettarım.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Araştırma Görevlileri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.