Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

''Neyim Var?'' Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?

Neyim Var” uygulaması, kullanıcının şikayetlerine ilişkin alınan bilgiler ile kullanıcının geçmiş sağlık verilerini kullanarak zenginleştirilmiş sorgulama süreci başlatıp hastaya gitmesi gereken polikliniği öneren, sorgulama verilerini ve muhtemel tanılarını hastanın gideceği doktorla paylaşabilen yapay zeka destekli bir "uzman sistem" (expert system) uygulamasıdır.

Neyim Var Uygulamasına giriş yapmak için ana sayfadan “e-Nabız ile giriş” veya “E-Devlet ile giriş” seçeneklerini kullanarak ilgili sistemden giriş yapmak gerekmektedir. Ardından gelen sayfadan Neyim Var bağlantısına tıklayarak uygulamaya erişilebilir.

Uygulamada ilk olarak ana şikayetinizi girmeniz gerekmektedir. Ana şikayetinizi isterseniz üstteki metin kutusundan otomatik tamamlama desteği ile ya da 3 boyutlu görsel üzerinden girebilir ya da 3 boyutlu görsel yanındaki üç çizgili hamburger ikon’una tıklayıp gelen menüden seçebilirsiniz. Uygulama, seçtiğiniz ana şikayet ile ilgili ek sorular soracak, bu sorulara cevap verdikten sonra ana şikayetiniz ile ilgili teşhis önerilerinde bulunacak ve bu öneriler ile ilgili poliklinik tavsiyesi edecektir. Son ekranda ise sizi uygun polikliniklerden randevu alabilmeniz için MHRS ekranına yönlendirecektir.

Neyim Var Uygulaması Ne İşe Yarar?

Neyim Var uygulaması, girdiğiniz şikâyetlerinizi yapay zekâ ile değerlendirerek sizin şikâyetinizle ilgili tanı tahminlerinde bulunarak ve doğru polikliniğe yönlendirilmenizi sağlar.

Neyim Var Uygulamasına Nasıl Giriş Yapabilirim?

Neyim Var uygulamasına e-Nabız hesabınız ile T.C. Kimlik No ve e-Nabız şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Neyim Var uygulamasına e-Devlet hesabınız ile T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız Hesabım Yok, Nasıl Giriş Yapabilirim?

e-Nabız’la giriş butonuna bastığınızda yönlendirildiğiniz e-Nabız sayfasında üyelik oluşturduktan sonra, e-Nabız sitesinden Neyim Var kısayoluna tıklayarak Neyim Var uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız Parolamı Unuttum, Nasıl Öğrenebilirim?

e-Nabız sayfasında yer alan parola yenileme yönergeleri ile parolanızı değiştirebilirsiniz.

e-Devlet Parolamı Unuttum, Nasıl Öğrenebilirim?

Şifrenizi Unutmanız Durumunda e-Devlet'te Doğruladığınız Telefon Numaranız Ile Şifrenizi Yenileyebilirsiniz. e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

e-Devlet Hesabım Yok, Nasıl Giriş Yapabilirim?

e-Devlet ile giriş butonuna bastığınızda yönlendirildiğiniz e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasında “e-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır?” bağlantısına tıklayınız. e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir. Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz. Mobil imza, elektronik imza, T.C. yeni kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Geçmiş Şikayetlerimle İlgili Poliklinik Önerilerini Nerden Görebilirim?

Uygulamada sol üstte yer alan menüden Geçmiş Şikâyetlerim seçeneğini seçerek, gelen liste sayfasındaki şikâyetlerinizden birini seçerek Geçmiş Şikâyetinize ait poliklinik önerilerine ve girilen şikâyet bilgilerine erişebilirsiniz. Daha önce şikâyet girişi yaparak poliklinik önerisi almadıysanız liste boş gelecektir.

Geçmiş Şikayetlerimin Çıktısını Alabilir Miyim?

Geçmiş şikâyetlerinizin çıktısını alabilmek için uygulamada sol üstte yer alan menüden Geçmiş Şikâyetlerim seçeneğini seçerek, gelen liste sayfasında yer alan “PDF Olarak Tümünü İndir” butonuna basmanız durumunda geçmiş şikâyetlerinizin listesi PDF olarak bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza indirilir. Daha önce şikâyet girişi yaparak poliklinik önerisi almadıysanız liste boş gelecektir. Geçmiş şikâyetinizin çıktısını alabilmek için uygulamada sol üstte yer alan menüden Geçmiş Şikâyetlerim seçeneğini seçerek, gelen liste sayfasında yer alan geçmiş şikayetlerinizden birini görüntüleyerek “PDF Olarak İndir” butonuna basmanız durumunda geçmiş şikâyetinizin listesi PDF olarak bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza indirilir. Daha önce şikâyet girişi yaparak poliklinik önerisi almadıysanız liste boş gelecektir.

Aile Fertlerim İçin Kullanabilir Miyim?

e-Nabız uygulamasında çocuklarınıza erişim izniniz bulunuyorsa çocuklarınız için de şikâyet girişi yapabilirsiniz. Profil sayfanızda bulunan isminizin altında çocuklarınızın profil bilgilerine erişerek çocuklarınız için şikâyet girişe geçebilirsiniz.

Bir Şikayet / Sorum Var

İletişim sayfasından bize uygulama ile ilgili şikâyet ve sorularınızı bildirebilirsiniz.

''NEYİM VAR?'' SAYFASINA GİRİŞ için https://neyimvar.gov.tr/tr/ linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.