Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

2024 Yılı Üç Aylar İle İlgili Mesajlar

İslam Alemi için son derece önemli olan Üç Aylar'dan ilki Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır. İkincisi Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır. Üçüncüsü Ramazan Ümmeti'nin ayıdır. Recep Ayı'nda Regaib Kandili ve Miraç Kandili; Şaban Ayı'nda Beraat Kandili ve Ramazan Ayı'nda Kadir Gecesi idrak edilecek. Dilerseniz Üç Aylar'a ait mesajları haberimizde bulabilirsiniz.

2024 Yılı Receb Ayı 12 Ocak 2024 tarihinde başlayacak, 10 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Receb Ayı ayrıca Üç Aylar'ın başladığı aydır. 2024 Yılı Regaib Kandili 11 Ocak 2024 tarihindedir. 2024 Yılı Miraç Kandili 6 Şubat 2024 tarihindedir.

2024 Yılı Şaban Ayı 11 Şubat 2024 tarihinde başlayacak, 10 Mart 2024 tarihinde sona erecek. 2024 Yılı Berat Kandili 24 Şubat 2024 tarihindedir. 2024 Yılı Ramazan Bayramı Arefesi 9 Nisan 2024 tarihindedir. 2024 Yılı Ramazan Ayı 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak, 9 Nisan 2024 tarihinde Arefe günü ile birlikte sona erecek. 2024 Yılı Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 tarihindedir.

2024 YILI ÜÇ AYLAR MESAJLARI

* İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu aylarda dualarda birleşmek dileğiyle, Üç aylarınız mübarek olsun...

* Aldığımız her nefeste Rabbimizi anarak geçireceğimiz mübarek aylar olması dileğiyle…

* Peygamber efendimizin 'Allahın ayı dediği' Recep ayının önemi ve bu ayda yapılacak ibadetlerin sevabı büyüktür. Recep ayındaki en kutsal gece ilk haftadaki perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Bu gece Regaip Kandili gecesidir ki 'ihsan gecesi' olarak nitelenir.

* Göklerin nura gark olacağı, zeminin semavî sofralarla bezeneceği üç bereketli misafir Recep, Şaban ve Ramazan. "Ey Allâhım! Bize Recep ve Şâbânʼı mübârek kıl ve bizi Ramazanʼa ulaştır.

* Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice üç aylar..

* İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun. Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun..

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun…

* Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan üç aylarınız mübarek olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.